TROMESEČNA BEBA POZITIVNA NA KOKAIN! Dečak hitno prebačen na intenzivnu negu, zbog majke narkomanke u teškom stanju, nećete verovati kako je DROGIRAN!

Autor:

Svet

11.01.2024

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak od tri meseca u teškom stanju nakon što je ustanovljeno da je pozitivan na kokain.

TROMESEČNA BEBA POZITIVNA NA KOKAIN! Dečak hitno prebačen na intenzivnu negu, zbog majke narkomanke u teškom stanju, nećete verovati kako je DROGIRAN!

Foto: shutterstock

Tromesečna beba, poreklom iz Salerna u Italiji, nalazi se na odeljenju intenzivne nege i u teškom je stanju jer je navodno pozitivna na kokain.

Kako se navodi, beba je prvobitno u utorak uveče dovedena u bolnicu u Salernu, a istog dana hospitalizovana u dečijoj bolnici Santobono u Napulju, a lokalni mediji prenose da je dete u utorak uveče prevezeno helikopterom iz bolnice Ruđi d' Aragona u Salernu.

Dečak je hospitalizovan i odmah prebačen na intezivnu negu gde se trenutno nalazi. Stanje mu je kritično i životno je ugrožen, a lekari čine sve kako bi mu spasili život.

Istragu o slučaju vodi policija, a koordinira ga javno tužilaštvo.

Prema prvim informacijama, majka dečaka je u prošlosti imala probleme sa drogom, a navodno je u procesu izlečenja. 

Kada je detetu u bolnici stabilizovano stanje utvrđeno je da je pozitivan na kokain. Istraga je u toku, a sumnja se da je beba u kontakt sa kokainom došla putem dojenja preko majčine krvi, prenosi Fanpage.

Inače, deca čije su majke tokom trudnoće konzumirale kokain pokazuju ispodprosečne verbalne sposobnosti u ranom razvoju, a ni kasnije na tom planu ne dostižu svoje vršnjake, pokazuje studija obavljena na Univerzitetu u Klivlendu.

Studijom je od rođenja do šeste godine praćeno 400 dece i ustanovljeno je da ona, čije su majke u trudnoći uzimale kokain, pokazuju trajno slabije verbalne spodsobnolsti, čak i pošto se uzmu u obzir faktori kao što su fond rečnika majke i porodični prihod, izveštava Rojters. Klivlendski istraživači doveli su prenatalnu izloženost kokainu u vezu s jednim brojem zaostataka u razvoju i problemima ponašanja u detinjstvu, između ostalog i sa problemom nedovoljnog razumevanja i efektivnog korišenja sopstvenog jezika.

Od dece koju su pratili tokom šest godina, njih 209 je imalo majke koje su tokom trudnoće koristile kokain, a majke 189 mališana to nisu činile. Deca su sa jednom, dve, četiri i šest godina bila podvrgunta standardnim testovima sposobnosti razumevanja i upotrebe jezika. Testiranja rečnika i opšte inteligencije prošle su i njihove majke, a bile su intervjuisane i u pogledu roditeljskih sposobnosti. Ukoliko je dete bilo u hraniteljskoj porodici ili usvojeno, testirana su i lica koja su brinula o njemu. Ustanovljeno je da sama činjenica prenatalne izloženosti kokainu umanjuje rezultate deteta na testovima verbalnih sposobnosti i da okolina u kojoj ono živi i drugi faktori to ne mogu da promene.

Američki istraživači su uzgred ustanovili da deca majki koje su pušile tokom trudnoće takođe imaju ispodprosečne rezultate na testovima verbalnih sposobnosti, čak i gore od potomaka onih koje su u trudnoći konzumirale najviše kokaina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading