NEĆETE SEDETI OVDE DOK ONI TAMO UMIRU! Haos u Izraelu, rođaci talaca upali na sednicu parlamenta!

Autor:

Svet

22.01.2024

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko 130 talaca još uvek se nalazi u zarobljeništvu u Gazi, nakon što je deo njih oslobođen tokom primirja u novembru prošle godine

NEĆETE SEDETI OVDE DOK ONI TAMO UMIRU! Haos u Izraelu, rođaci talaca upali na sednicu parlamenta!

Foto: Tanjug-AP

Grupa rođaka Izraelaca koje militanti Hamasa drže kao taoce upali su na sednicu finansijskog odbora u izraelskom parlamentu u Jerusalimu danas, zahtevajući od izraelskih zakonodavaca da učine više u cilju oslobađanja članova njihovih porodica.

Obučeni u crne majice, demonstranti su držali natpise na kojima je pisalo "Nećete sedeti ovde dok oni tamo umru".

"Oslobodite ih sada, sada, sada", uzvikivali su.

Jedna žena podigla je slike tri člana porodice koji se nalaze među 253 osobe koje je Hamas kidnapovao 7. oktobra prošle godine.

"Želim samo jedan da se vrati živ, jedan od tri!", obratila se jedna od rođaka otetih prisutnima na finansijskom odboru Kneseta, prenosi Rojters.

Oko 130 talaca još uvek se nalazi u zarobljeništvu u Gazi, nakon što je deo njih oslobođen tokom primirja u novembru prošle godine.

Inače, u izraelskim vojnim udarima na južni grad Kan Junis u Gazi tokom noći poginulo je 50 Palestinaca, dok je najmanje 100 ranjeno, saopštio je portparol ministarsva zdravlja te enklave.

Izraelski tenkovi zatvorili su pristup u dve bolnice, Al-Khair i Al-Amal u južnom gradu Gaze, Kan Junisu i istovremeno onemogućili povređenima da uđu.

Najveća zdravstvena ustanova enklave, bolnica Naser ostala jedina bolnica u tom gradu koja je u funkciji, prenosi Rojters.

Palestinski Crveni polumesec saopštio je, kako prenosi Rojters, da je izgubio svaki kontakt sa svojim osobljem u bolnici Al-Amal u Kan Junisu, gde se nalazi njeno glavno sedište za spašavanje.

Izraelski tenkovi takođe su u distriktu al-Mavasi u blizini obale Sredozemnog mora zatvorili bolnicu Al-Khair i stacionirali se kod obližnjeg univerziteta Al-Aksa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading