PRELEPA PRINCEZA ALEKSANDRA OTIŠLA U VOJSKU! Navukla uniformu i prvog dana uzela pušku u ruke, a evo šta će tamo MORATI DA RADI (VIDEO)

Autor:

Svet

20.01.2024

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narod je oduševljen ovim potezom

PRELEPA PRINCEZA ALEKSANDRA OTIŠLA U VOJSKU! Navukla uniformu i prvog dana uzela pušku u ruke, a evo šta će tamo MORATI DA RADI (VIDEO)

Foto: youtube.com/the royal diary

Norveška princeza Ingrid Aleksandra (19) počela je služenje svog prvog vojnog roka u inženjerskom bataljonu u Trumseu.

Ingrid Aleksandra služiće vojni rok narednih 12 meseci zajedno sa još 300 ljudi.

Ingrid je najstarije dete prestolonaslednika Hokona i princeze Mete-Marit i unuka kralja Haralda Petog a druga je u redu za nasleđivanje prestola Norveške posle svog oca.

Ustav Norveške naglašava da svaki građanin ima obavezu da služi vojsku ali će samo pojedine osobe služiti vojni rok u vreme mira.

Princeza Ingrid Aleksandra rođena je 21. januara 2004. u Nacionalnoj bolnici u Oslu, a njeno rođenje donelo je još veću popularnost već omiljenoj norveškoj kraljevskoj porodici.

Ingrid Aleksandra pohađala je lokalnu državnu školu sa svojim polubratom po majci Marijusom jer su njeni roditelji želeli da ima normalno i obično detinjstvo.

U školu je išla peške, a fanovi kraljevske porodice povremeno bi dolazili da je vide. Uz Marijusa, ima i mlađeg brata princa Svera Magnusa.

Nakon nekoliko godina, prebačena je u Međunarodnu školu u Oslu kako bi bolje naučila engleski jezik, a potom je završila i višu srednju školu, prenosi Glossy.

Pre nekoliko godina, u njenu čast otvoren je Park skulptura princeze Ingrid Aleksandre, u čijem uređenju ona učestvuje aktivno jer sama bira umetička dela školske dece iz cele Norveške koja će biti izložena u njemu.

Zanimljivo je da je princeza 2020. godine bila šampionka Norveške u juniorskom surfovanju, a obožava i skijanje i kik-boks.

Njen dobar prijatelj je napadač Mančester sitija Erling Haland.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading