MRAČNA TAJNA KOJA JE ŠOKIRALA SVET! Kancelarija otkrila lažne podatke o vakcinaciji bivšeg predsednika!

Autor:

Svet

19.01.2024

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal sa vakcinacijom bivšeg predsednika Brazila

MRAČNA TAJNA KOJA JE ŠOKIRALA SVET! Kancelarija otkrila lažne podatke o vakcinaciji bivšeg predsednika!

Foto: Tanjug/AP


Juče su iz kancelarije glavnog inspektora Brazila stigle neverovatne vesti o navodno lažnim podacima o vakcinaciji bivšeg predsednika Žaira Bolsonara. Istraga je pokazala da je Bolsonaro, koji je javno bio protivnik vakcinacije protiv Covid-19, navodno primio dozu vakcine u javnom zdravstvenom centru u Sao Paulu u julu 2021. Međutim, istraga je otkrila da je bivši predsednik napustio grad dan pre navodne vakcinacije, a da je prestonicu napustio tek tri dana kasnije.

Sumnjive okolnosti vakcinacije

Jedna od medicinskih sestara navedenih u evidenciji kao osoba koja je dala vakcinu Bolsonaru, demantovala je tu tvrdnju, dodatno bacajući sumnju na celu situaciju. Takođe, utvrđeno je da navedena serija vakcine nije bila dostupna tog datuma, što dodatno komplikuje već sumnjivu situaciju. Interesantno je i to što su podaci o još dve doze vakcine koje je Bolsonaro trebalo da primi uklonjeni iz njegovog dosijea pre početka istrage.

Reakcija bivšeg predsednika

Bolsonaro je ranije negirao bilo kakvu umešanost u ubacivanje lažnih informacija u njegovu evidenciju o vakcinaciji. Tokom svog mandata, on je više puta iskazivao sumnju u važnost imunizacije i mera socijalnog distanciranja tokom pandemije, često ističući da nije vakcinisan i da to ne planira učiniti. Dodatno je širio strah od mogućih neželjenih efekata imunizacije, idući čak toliko daleko da je vakcinu lažno povezivao sa razvojem side.


Ovaj skandal sa vakcinacijom bivšeg predsednika Brazila baca novo svetlo na njegov odnos prema imunizaciji i javnom zdravlju tokom pandemije. Istraga je pokazala nepravilnosti u njegovoj vakcinaciji, što budi sumnje i pitanja o transparentnosti i iskrenosti njegovih stavova o ovoj temi. Ostaje da vidimo kakve će biti dalje reakcije na ove šokantne informacije.

(Index.hr)rep

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading