MAKRON U PANICI ZBOG MARIN LE PEN: Predsednik Francuske zbog desničarke ovom porukom narodu pravi IZNENADNI ZAOKRET

Autor:

Svet

17.01.2024

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski predsednik Emanuel Makron danas je biračima obećao "zdravorazumsku Francusku", i saopštio da će njegov fokus biti na obrazovanju, redu i zakonu, zaradi i biznisu

MAKRON U PANICI ZBOG MARIN LE PEN: Predsednik Francuske zbog desničarke ovom porukom narodu pravi IZNENADNI ZAOKRET

Foto: Tanjuag/Ap

Francuski predsednik Emanuel Makron danas je biračima obećao "zdravorazumsku Francusku", i saopštio da će njegov fokus biti na obrazovanju, redu i zakonu, zaradi i biznisu.

Makron je rekao da je njegov plan da "Francuska ostane Francuska".

Kako je rekao fokusiran je na borbu birača sa niskim i srednjim prihodima da žive dobro, i obećao da će podstaći poslovanje smanjenjem birokratije, dok pokušava da umanji uticaj prošlogodišnjih spornih smanjenja penzija i zakona o imigraciji, prenosi Gardijan.

On je dodao da želi da radi na preokretanju pada nataliteta u Francuskoj i da uspostavi nacionalni program za borbu protiv porasta neplodnosti. Makron je naglasio da će roditeljsko odsustvo biti preoblikovano, što će, kako tvrdi, rezultirati boljom platom za period od šest meseci za oba roditelja.

Dok pokušava da se suprotstavi krajnje desničarskom "Nacionalnom skupu" Marin Le Pen, najvećoj pojedinačnoj opozicionoj stranci u francuskom parlamentu, Makron je potvrdio da će smanjiti poreze za osobe sa srednjim zaradama.

Ovo je deo njegovog pokušaja da se približi francuskim radnicima koji zarađuju relativno skromne plate, ali su ta primanja i dalje prevelika da bi mogli da se kvalifikuju za državnu pomoć.

"U Francuskoj postoji slepa tačka, što znači da mnogi naši sunarodnici zarađuju previše da bi dobili pomoć, ali nedovoljno da bi živeli dobro", rekao je predsednik Francuske.

Istakao je da "Nacionalni skup" nema nikakvu vrstu održive politike, te da je to "stranka lakog besa".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading