POŠTAR ČETIRI GODINE KRAO PISMA I NOSIO IH KUĆI: Policiji pomogla dojava, a onda je otkriven NEVEROVATAN RAZLOG zašto je to radio

Autor:

Svet

17.01.2024

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani pune četiri godine nisu znali šta se dešava s nekim pošiljkama

POŠTAR ČETIRI GODINE KRAO PISMA I NOSIO IH KUĆI: Policiji pomogla dojava, a onda je otkriven NEVEROVATAN RAZLOG zašto je to radio

Foto: Shutterstock

Dojučerašnji poštar nemačke pošte krao je pune četiri godine tuđa pisma i nosio ih je kući bez ikakve namere da ih ikada prosledi na prave adrese.

Zaposleni iz Deutsche poste kompanije čuvao je kući više od 30.000 pisama koje nije čak ni otvarao! Policija je na licu mesta kraj Hamburga zatekla bizaran prizor.

Deo sobe i podruma bio je krcat pismima. Poštar je imao sindrom skupljanja nepotrebnih stvari u kući i pisma su bila samo vrh ledenog brega u njegovom kolekcionarskom delu života.

Nemačka policija prihvatila je da proveri dojavu od 2. januara nakon što je dobila niz sličnih prijava da građanima pisma ne dolaze na kućnu adresu.

Potom su detaljnom analizom utvrdili da je do nestanaka pisama dolazilo uvek kada je samo jedan zaposleni u smeni, piše Ostfriesen-Zeitung.

Prema istraživanju lista, kod poštara je pronađeno oko 30.000 pisama i dodatnih časopisa koji nisu isporučeni u razdoblju od četiri godine, a pronađeni su u njegovoj kući.

Prema rečima portparolke pošte, poštar više ne radi za njih, a pristao je na sporazumni otkaz.

Ovo nije prvi put u tom delu Evrope da padaju poštari kradljivci.

Nedavno je jedan poštanski službenik u Austriji osuđen na deset meseci uslovne kazne zbog zloupotrebe položaja jer, prema sopstvenim izjavama, nije uručio oko 14.000 pisama i 263 službena dokumenta.

Čovek je pisma gomilao od juna 2022. do aprila 2023. u svom stanu, automobilu i u ormariću u bazi za dostavu.

Zločin je pravdao prekomernim radom, koji je doveo do konzumiranja alkohola, ali i privatnih problema.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading