PREDSEDNIK ARGENTINE ŠOKIRAO SVET SVOJIM POSTUPKOM NA PUTU ZA DAVOS: Milej pravio selfije na komercijalnom letu i izneo šokantne planove!

Autor:

Svet

16.01.2024

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Argentine Havijer Milej otputovao je na Svetski ekonomski forum u Davosu

PREDSEDNIK ARGENTINE ŠOKIRAO SVET SVOJIM POSTUPKOM NA PUTU ZA DAVOS:  Milej pravio selfije na komercijalnom letu i izneo šokantne planove!

Foto: Printscreen/https://twitter.com/mspbra


Danas je predsednik Argentine, Havijer Milej, započeo svoje prvo putovanje preko okeana od preuzimanja dužnosti prošlog meseca. On je odlučio da putuje komercijalnim letom, praveći selfije sa putnicima tokom leta, što je neobično za visokog državnog zvaničnika. Milej je izjavio da je ovakav vid putovanja izabrao kako bi uštedeo više od 300.000 dolara, što pokazuje njegovu privrženost efikasnosti u trošenju javnih sredstava.

 

 


Ciljevi predsednika Mileja na Svetskom ekonomskom forumu

Na pitanje novinara tokom leta, Milej je otkrio da ima za cilj da donese ideju slobode na Svetski ekonomski forum. On je kritikovao socijalističku agendu 2030, tvrdeći da će samo dovesti do bede u svetu. Ovo ukazuje na njegovu odlučnost da se suprotstavi određenim globalnim političkim tendencijama i da zagovara svoje viđenje ekonomske politike.

Ekonomske izazovi Argentine i sastanak sa šeficom MMF-a

Milej se suočava sa ozbiljnim ekonomskim izazovima u zemlji, uključujući inflaciju od preko 200 odsto i deficit deviznih rezervi. Pored učešća na forumu u Davosu, argentinska delegacija će se sastati sa šeficom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalinom Georgijevom. Ovaj sastanak nagoveštava napore argentinske vlade da pronađe rešenja za ekonomske probleme zemlje i da privuče potencijalne investicije.

Kroz ovaj tekst, možemo videti da predsednik Milej donosi svoj nekonvencionalni pristup putovanjima i komunicira jasne ciljeve za svoje učešće na Svetskom ekonomskom forumu, dok se istovremeno suočava sa složenim ekonomskim izazovima u svojoj zemlji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading