UMESTO DA SLAVI, TRAMP ZBOG SILOVANJA IDE NA SUD! Kandidat za predsednika SAD u velikom problemu

Autor:

Svet

16.01.2024

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji lider Amerike više ne beži od obaveza

UMESTO DA SLAVI, TRAMP ZBOG SILOVANJA IDE NA SUD! Kandidat za predsednika SAD u velikom problemu

Foto: Tanjug/AP

Bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu moglo bi biti naloženo da plati višemilionsku novčanu kaznu u drugom građanskom sudskom postupku koji se vodi po tužbi za silovanje spisateljice E. Džin Kerol, koje se, navodno, dogodilo pre više decenija.

Izbor porote za drugo suđenje biće održan danas u saveznom sudu na Menhetnu, prenosi Rojters.

Tramp je ranije rekao da želi da prisustvuje i da svedoči na ovom suđenju, za razliku od prvog sudskog procesa, kada to nije hteo.

Porota je prošlog maja naložila Trampu da plati Kerolovoj pet miliona dolara jer ju je seksualno zlostavljao u kabini za presvlačenje u robnoj kuci Bergdorf Gudman na Menhetnu, što je on nazvao klevetom i porekao 2022. godine.

U drugom suđenju porota mora da utvrdi koliko još Tramp mora da plati bivšoj kolumnistkinji magazina Elle zbog klevete 2019. godine, u vreme kada je bio na dužnosti predsednika SAD.

Okružni sudija Luis Kaplan, koji je vodio postupak, zabranio je Trampu da tvrdi da nije klevetao ili seksualno zlostavljao Kerolovu ili da je ona izmislila optužbu protiv njega.

U oba slučaja, Tramp (77) je tvrdio da ne poznaje Kerolovu i da je ona izmislila njihov susret da bi prodala svoje memoare.

Kerolova (80) traži da Tramp plati 10 miliona dolara nadoknade štete plus kaznenu odštetu.

Donald Tramp moraće na sud, pa će otvaranje šampanjca povodom prve republikanske pobede u Ajovi u predizborima za predsednika morati da sačeka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading