DOLAZIM! Tramp se oglasio na društvenoj mreži i poslao poruku koju su svi čekali da čuju

Autor:

Svet

08.01.2024

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik SAD izjavio je da on kao nekadašnji vrhovni komandant ima pravo na to što mu se zamera

DOLAZIM! Tramp se oglasio na društvenoj mreži i poslao poruku koju su svi čekali da čuju

Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik SAD Donald Tramp potvrdio je da će prisustvovati sudskoj raspravi u žalbenom postupku o predsedničkom imunitetu, koja je zakazana za utorak u Vašingtonu.

"Naravno da kao predsednik Sjedinjenih Država i vrhovni komandant imam pravo na imunitet", objavio je Tramp na platformi Truth Social u vlasništvu njegove kompanije Tramp Medija i teknolodži grup.

Tužilaštvo je optužilo Trampa, favorita za republikansku predsedničku nominaciju na izborima 2024. godine, da je 2020. godine pokušao da izvrši opstrukciju u Kongresu i prevari američku vladu kroz mahinacije usmerene na poništavanje izborne pobede demokratskog kandidata, danas predsednika SAD Džozefa Bajdena, navodi Rojters.

Tramp je tvrdio da bi slučaj trebalo da bude odbačen jer se bivši predsednici ne mogu suočiti sa krivičnim prijavama u vezi sa svojim službenim obavezama.

Okružni sudija Tanja Čutkan odbacila je 1. decembra tu Trampovu tvrdnju, zbog čega se bivši američki predsednik žalio Apelacionom sudu SAD za okrug Distrikt Kolumbija.

Trampova žalba suspendovala je suđenje, koje je zakazano za mart, a prošlog meseca Vrhovni sud SAD je odbio da odmah odlučuje o zahtevu Trampa da ne može biti gonjen zbog pokušaja da poništi svoj izborni poraz 2020. godine, dozvoljavajući nižoj sudskoj instanci da nastavi sa razmatranjem ovog slučaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading