TRAMP GA ODUVAO, PA OD NJEGA DOBIO NAJVEĆI POKLON: Preokret kod republikanaca, Bajdenu će pasti MRAK NA OČI

Autor:

Svet

16.01.2024

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi unutarstranački izbori u SAD doneli su potvdu onog čega se predsednik najviše plašio

TRAMP GA ODUVAO, PA OD NJEGA DOBIO NAJVEĆI POKLON: Preokret kod republikanaca, Bajdenu će pasti MRAK NA OČI

Foto: Tanjug/AP

Vivek Ramasvami, koji je osvojio četvrto mesto na republikanskim predizborima u Ajovi, odlučio je da se povuče iz trke i podrži bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

"Od ovog trenutka obustavljamo kampanju. Ne postoji način da ja budem sledeći predsednik", rekao je Ramasvami svojim pristalicama.

On je objasnio da je od početka kampanje, tokom koje je neretko bio optuživan da podržava teorije zavere, obećavao je da će podržati onog kandidata kome je "Amerika prva", piše BBC.

Ramasvami je saopštio da je zbog toga nazvao Trampa, koji je ubedljivo pobedio u Ajovi, čestitao mu i poručio da će ga podržati.

On je obećao da neće nestati sa političke scene, da će se uskoro vratiti u kampanju u Nju Hempširu i da će delovati u Trampovo ime.

Bivši američki predsednik Donald Tramp nadmašio je svoje rivale i pobedio na unustarstranačkim izborima republikanaca u američkoj državi Ajovi, dok je drugo mesto osvojio guverner Floride Ron Desantis, a iza njih se plasira biv{a ambasadorka u UN Niki Hejli.

Trampova više nego ubedljiva pobeda najbolji je pokazatelj da će republikanci redom tokom 2024. godine glasati za njega.

Ono što bi predsednika Džozefa Bajdena najviše moglo da zabrine je što će se Trampovo biračko telo, ako je suditi po odluci Ramasvamija, samo ukrupnjavati i postaće tokom godine još snažnije pred odlučujuće novembarske izbore u SAD.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Alek

17.01.2024 08:39

Svim srcem za Joea Bidena!