ŠOLC NA TANKOM LEDU: Nemački kancelar neće učestvovati na samitu u Davosu

Autor:

Svet

15.01.2024

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Berlinu je u toku veliki protest poljoprivrednika, a paori su pristigli iz svih krajeva Nemačke kako bi se pridružili velikom protestu tražeći preispitivanje planova za povećanje poreza.

ŠOLC NA TANKOM LEDU: Nemački kancelar neće učestvovati na samitu u Davosu

Foto: Tanjug/AP

Nemačka vlada smatra da će biti dobro predstavljena na predstojećem samitu Svetskog ekonomskog foruma u Davosu (SEF), uprkos tome što nemački kancelar Olaf Šolc neće učestvovati na samitu, izjavio je danas portparol vlade Štefan Hebestrajt.

- Šef kabineta kancelara, ministar ekonomije, ministar spoljnih poslova... Svi oni će biti tamo, dakle, u tom pogledu je vlada snažno zastupljena - rekao je Hebstrajt, a prenosi portal Regional Hojte.

- Što se tiče Šolcove odluke da ne učestvuje, Hebestrajt je rekao da će sve kancelarove odluke biti "veoma pažljivo razmotrene", ali i dodao da to ne znači da Šolc više nikada neće putovati na SEF u Davosu. ''O tome se uvek odlučuje uzevši u obzir okolnosti - rekao je portparol.

Podsetimo, u Berlinu je u toku veliki protest poljoprivrednika, a paori su pristigli iz svih krajeva Nemačke kako bi se pridružili velikom protestu tražeći preispitivanje planova za povećanje poreza.

Foto: Tanjug/Ap

Kolaps na ulicama Berlina zbog protesta poljoprivrednika

Ministar finansija Kristijan Lindner prekinuo je svoj govor na portestu nakon uvreda, praćenih glasnim zvižducima, koje su mu uputili demonstranti, a više osoba je uhapšeno.

Poljoprivrednici su svojim traktorima okupirali jutros centar Berlina, koji je zatvoren.

Oko 3.000 traktora, 2.000 kamiona i oko 10.000 ljudi okupilo se na aveniji koja vodi do Brandenburške kapije u Berlinu na masovnom skupu koji je zaokružio nedelju protesta protiv vlade, javlja Rojters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading