POGINULO 10 LJUDI, ŠESTORO NESTALO: Užas u rudniku u Kini!

Autor:

Svet

13.01.2024

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema saopštenju Agencije, eksplozija gasa i uglja bila je uzrok nesreće u rudniku koji je u vlasništvu kineske kompanije Pingdišan Tianan koal majning.

POGINULO 10 LJUDI, ŠESTORO NESTALO: Užas u rudniku u Kini!

Foto: pixabay.com

Nesreća u rudniku uglja u gradu Pingdingšan, centralna Kina, rezultirala je najmanje 10 poginulih i šest osoba koje se vode kao nestale. Lokalna Agencija za vanredne situacije aktivno sprovodi akciju spasavanja, uz najavu da će biti sprovedene i bezbednosne provere. Ova nesreća mogla bi da ima ozbiljne posledice na proizvodnju i snabdevanje ugljem, s obzirom na bogatstvo ugljem grada Pingdingšana, u provinciji Henan.

Povećane cene uglja u Kini usled naglog porasta broja nastradalih u rudarskim incidentima

Prošlog novembra, cene uglja u Kini su značajno porasle nakon obećanja vlade da će pojačati bezbednosne provere zbog naglog porasta broja nastradalih u rudarskim incidentima u provinciji Šansi, koja je jedan od najvećih proizvođača uglja u zemlji. Ovaj trend naglog rasta cena uglja i dalje se odražava na tržištu, uzrokujući zabrinutost u vezi sa stabilnošću snabdevanja ovim resursom.

Uzrok nesreće i broj radnika pod zemljom

Prema saopštenju Agencije, eksplozija gasa i uglja bila je uzrok nesreće u rudniku koji je u vlasništvu kineske kompanije Pingdišan Tianan koal majning (Pingdingshan Tianan Coal Mining). Iako je naveden broj od 425 radnika koji su bili pod zemljom u trenutku nesreće, istraga će naknadno utvrditi tačan broj prisutnih radnika i okolnosti same nesreće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading