POTRES U KOMŠILUKU! Dva zemljotresa pogodila okrug Vranča - GRAĐANI U PANICI!

Autor: Sanja Bojanović

Svet

11.01.2024

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Rumuniji je od početka ovoga meseca zabeleženo ukupno 12 zemljotresa jačine od 2,1 do 3,6 stepeni Rihterove skale.

POTRES U KOMŠILUKU! Dva zemljotresa pogodila okrug Vranča - GRAĐANI U PANICI!

Foto: shutterstok

Zemljotres

Nakon potresa sinoć jačine 3,6 stepeni Rihterove skale, jutros je okrug Vranča u Rumuniji ponovno pogodio zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom na dubini od 81,8 kilometara, objavio je Nacionalni institut za istraživanje i razvoj geofizike.

Ovi događaji deo su niza od ukupno 12 zemljotresa zabeleženih u Rumuniji od početka meseca, sa magnitudama od 2,1 do 3,6 stepeni Rihterove skale.

Najjači zemljotres u Rumuniji prošle godine, sa magnitudom od 5,7 stepeni Rihterove skale, dogodio se 14. februara u jugozapadnom okrugu Gorž, prenosi Ađerpres.

Seizmolozi su već izrazili zabrinutost zbog mogućnosti jačeg zemljotresa u okrugu Vranča, a procenjuje se da bi najjači mogao imati magnitudu od čak 7,4 stepena. Upozorenje stručnjaka ukazuje da bi potres u ovom regionu imao značajan uticaj i na susedne zemlje, uključujući i Srbiju.

Stručnjaci apeluju na stanovništvo da bude pripravno i sprovede neophodne sigurnosne mere kako bi se smanjile potencijalne posledice eventualnih jačih zemljotresa. Bezbednost građana i dalje ostaje prioritet, a monitoring i istraživanje aktivnosti seizmičke aktivnosti u regionu nastavlja se kako bi se preciznije predvideli mogući rizici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading