"SVET JE UMORAN OD AMBICIJA ZAPADNIH REŽIMA!" Zaharova razbucala ukrajinskog ministra: Niko neće izolovati ruske diplomate!

Autor: Tanjug

Svet

02.01.2024

23:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je navela da će Rusija razvijati bilateralne odnose "sa svima koji poštuju principe međunarodnog prava i spremni su na ravnopravnu i obostrano korisnu saradnju".

"SVET JE UMORAN OD AMBICIJA ZAPADNIH REŽIMA!" Zaharova razbucala ukrajinskog ministra: Niko neće izolovati ruske diplomate!

Foto: Tanjug/AP

Marija Zaharova

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova poručila je danas da ruske diplomate niko neće izolovati, kao i da je svet umoran od nezakonitih sankcija i ambicije "uske grupe zapadnih režima". 

- Krvava zbrka, zapamtite: niko neće izolovati ruske diplomate. Svet je umoran od ugnjetavanja nezakonitih sankcija i bolnih ambicija uske grupe zapadnih režima - napisala je Zaharova na Telegram kanalu, komentarišući izjavu ukrajinskog ministra spoljnih poslova Dmitrija Kulebe da "treba izolovati ruske diplomate u zapadnim prestonicama i međunarodnim organizacijama".

Zaharova je naglasila da Rusija ima velike planove za predsedavanje BRIKS-om ove godine, a kako je dodala, pored međunarodnih aktivnosti u inostranstvu, Rusija će i na svojoj teritoriji održavati značajne skupove, prenosi TASS. 

- Što se tiče međunarodnih organizacija, mi ne samo da ćemo braniti svoju poziciju u njima, već ćemo se i boriti da sačuvamo slovo i duh ovih struktura, koje su danas podložne varvarskom napadu zapadnih liberalnih diktatura - dodala je Zaharova.

Ona je navela da će Rusija razvijati bilateralne odnose „sa svima koji poštuju principe međunarodnog prava i spremni su na ravnopravnu i obostrano korisnu saradnju“.

Ranije je Kuleba, u saopštenju objavljenom na sajtu ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova, zatražio od stranih država da preduzmu "skup mera", uključujući "ubrzavanje snabdevanja dodatnim sistemima protivvazdušne odbrane, borbenih dronova svih vrsta, raketa dugog dometa, donošenje odluke o prenosu zamrznute ruske imovine za potrebe Ukrajine i prekid kontakata sa ruskim diplomatama u relevantnim prestonicama i međunarodnim organizacijama".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading