ZAŠTO SU PRONAĐENE KANTE ZA BENZIN U NJEMU? Auto u najluđoj noći upao MEĐU PEŠAKE, misterija napada pred rešenjem

Autor:

Svet

02.01.2024

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saobraćajna nesreća prouzrokovala je veliki požar koji su vatrogasci gasili gotovo sat vremena

ZAŠTO SU PRONAĐENE KANTE ZA BENZIN U NJEMU? Auto u najluđoj noći upao MEĐU PEŠAKE, misterija napada pred rešenjem

Foto: youtube.com/Eyewitness news ABC7NY

Saobraćajna nesreća u Ročesteru, na severozapadu države Njujork, u kojoj su dve osobe poginule, a pet povređeno, istražuje se kao mogući slučaj terorizma, izjavio je za "ABC Njuz" neimenovani izvor policije.

Do sudara je došlo u ponedeljak oko 12:50 u blizini pešačkog prelaza, dok su posetioci koncerta napuštali mesto događaja.

Tom prilikom je automobil marke "Ford ekspedišn" udario u drugo vozilo marke "Micubiši autlender", dok je izlazio sa parkinga u blizini Kodak centra u Ročesteru.

"Od siline sudara, dva vozila su prošla kroz grupu pešaka koji su se nalazili na pešačkom prelazu, a zatim udarila u još dva vozila", izjavio je šef gradske policije Dejvid Smit.

On je dodao da je nesreća prouzrokovala veliki požar koji su vatrogasne službe Ročestera gasile gotovo sat vremena.

Dvojica putnika u "Micubiši autlenderu" su poginula, a vozač je prevezen u lokalnu bolnicu sa povredama koje nisu opasne po život, rekao je načelnik.

Vozač "Ford ekspedišna" je, sa povredama opasnim po život, prevezen u bolnicu, kao i tri povređena pešaka, od kojih je jedan bio u životnoj opasnosti.

Policija nije iznela detalje o žrtvama.

Posle gašenja požara, hitne službe su u vozilu "Ford ekspedišn" i oko njega, pronašle najmanje desetak kanistera sa benzinom, rekao je šef policije.

"Nastavljamo da radimo sa našim saveznim partnerima, uključujući FBI, kako bismo saznali šta je tačno dovelo do ove nesreće", dodao je Smit.

Istragu vodi Združeni tim za borbu protiv terorizma, rekao je izvor "ABC Njuza", ističući da se nesreća istražuje kao da je terorizam.

Istražitelji trenutno pregledaju uređaje i društvene mreže vozača "Ford ekspedišna" i razgovaraju sa prijateljima i rođacima, dodaje izvor, kako bi utvrdili da li postoje dodatne informacije koje bi mogle da objasne zašto je na mestu nesreće bilo toliko kanti sa benzinom, rekao je izvor.

Vozač "Ford ekspedišna" poreklom je iz Sirakuze, dok je drugo vozilo pripadalo vozaču Ubera, potvrdili su zvaničnici za "ABC Njuz"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading