PRVE SLIKE PREVRNUTOG AUTOBUSA SA PUTNICIMA IZ BIH: Potresan prizor na licu mesta, najmanje 30 osoba povređeno!

Autor:

Svet

01.01.2024

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Venecijanski kraj zahvatila je atmosfera straha nakon što je turistički autobus iz Bosne sleteo s puta, a prema informacijama fanpage.it, povređeno je najmanje 30 putnika.

PRVE SLIKE PREVRNUTOG AUTOBUSA SA PUTNICIMA IZ BIH: Potresan prizor na licu mesta, najmanje 30 osoba povređeno!

Foto: Printscreen/Twitter

Nesreća se dogodila noćas oko 2.30 u San Dona di Piave, kada se autobus sa 79 putnika vraćao iz Punta Sabionija gde su dočekali Novu godinu. Dvospratno vozilo, bosanskih registarskih oznaka, prevrnulo se na bok, a prve slike sa lica mesta opisuju jeziv prizor. U autobusu je bilo 79 putnika i 2 vozača.

Hitna pomoć je odmah reagovala, a vatrogasci su stigli iz lokalnih odreda iz Jezola i Mestrea (Venecija). Oni su obezbedili autobus koji se prevrnuo na bok i izvršili izvlačenje svih putnika koji su bili prisutni u vozilu.

Autobus sa bosanskohercegovačkim turistima vraćao se u Trst nakon što je prisustvovao novogodišnjem vatrometu na Punta Sabbioni, takođe u Veneciji. Vozilo je potom izvađeno pomoću dizalica za pomoć na putu.

 

 

Policija je izvršila uviđaj na licu mesta, a akcija spasavanja vatrogasaca završena je u 7.30 časova.

Generalni direktor Ulss4 Mauro Filipi zahvalio je medicinskom i zdravstvenom osoblju, policiji i vatrogascima na njihovom odgovoru u upravljanju potencijalno velikom vanrednom situacijom.

Kako javljaju lokalni mediji, nesreću je najverovatnije prouzrokovao klizav put. 

Srećom, povrede su bile ograničene na desetak lakše povređenih, a medicinsko osoblje u Jesolu pružilo je sve neophodne usluge hitne medicinske pomoći putnicima koji su proveli noć u ovom objektu, prenosi Telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading