UŽAS! MLADOG SURFERA USMRTILA AJKULA: Tragediju na plaži posmatrao otac, sve su učinili da mu pomognu ali Kaiju nije bilo spasa! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

29.12.2023

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragična smrt petnaestogodišnjeg surfera, Кaija Kalija, potresla je Australiju nakon što je mladić postao žrtva napada ajkule na popularnoj plaži Etel na jugu zemlje.

UŽAS! MLADOG SURFERA USMRTILA AJKULA: Tragediju na plaži posmatrao otac, sve su učinili da mu pomognu ali Kaiju nije bilo spasa! (FOTO/VIDEO)

Foto: shutterstock

Stravični incident se dogodio u četvrtak u Nacionalnom parku Ines, gde je mladi surfer bio napadnut od strane morskog psa.

Prema izveštajima lokalnih medija, drugi surfer hrabro je reagovao, izvlačeći Кaija iz vode nakon što je ajkula otkinula njegovu nogu. Hitna pomoć stigla je brzo, ali nažalost, mladiću nije bilo spasa.

Otac iz Australije nemoćno je posmatrao kako mu je ajkula usmrtila sina na popularnoj plaži na jugu zemlje

Foto: Facebook

 

Svedoci su opisali dramatičnu scenu na plaži.

 

 

- Ajkula mu je otkinula nogu. Lokalni momak je skočio na svoju dasku i odveslao se da mu pomogne. Ajkula je kružila oko njih dok je momak izvlačio dečaka iz vode. Bilo je mnogo krvi. Doveo ga je na obalu, ali mislim da je tada već bilo kasno - izjavio je jedan meštanin.

Dečaka je lokalni surf klub nedavno proglasio za najistaknutijeg člana, dodatno povećavši težinu gubitka. Ovaj tragičan događaj potresao je lokalnu zajednicu, podsećajući sve na opasnosti koje leže u vodama Australije.

Lokalni ribar je naglasio da su napadi ajkula u toj oblasti, nažalost, uobičajeni.

- Videli smo neke prilično velike bronzane ajkule u okolini, ali to je ovde normalno. Otišao sam da izvedem čamac, međutim, put do Etela su blokirali rendžeri. Tamo u parku nema recepcije za mobilne telefone, tako da nismo znali šta se dogodilo dok se nismo vratili u zaliv Marion - izjavio je ribar, naglašavajući izazove komunikacije u tom delu Nacionalnog parka, piše San.

Ovaj tragičan incident podseća nas na potrebu stalne sviesti o opasnostima u australijskim vodama, te na važnost preduzimanja mera kako bi se smanjila mogućnost sličnih nesreća u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading