UŽAS U RUSIJI: Tri osobe izgubile život u požaru, među njima i dvoje dece!

Autor:

Svet

29.12.2023

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzrok požara bio je kvar na elektroinstalacijama.

UŽAS U RUSIJI: Tri osobe izgubile život u požaru, među njima i dvoje dece!

Foto: pixabay.com

U malom mestu Kalač na Donu, u Volgogradskoj oblasti, dogodila se strašna tragedija kada je požar zahvatio porodičnu kuću, odnoseći tri života među kojima su bila i dvoje dece. Prema saopštenju pres-službe ruskog Ministarstva za vanredne situacije za Volgogradsku oblast, stradala su deca stara godinu dana i 16 godina, dok je jedno dete zadobilo teške povrede i trenutno se nalazi hospitalizovano.

Uzrok požara, prema preliminarnim podacima, bio je kvar na elektroinstalacijama, što je izazvalo brzu i razornu reakciju vatre. U trenutku nesreće, u kući su se nalazili i muškarac i još jedno dete, koji su, srećom, prošli bez povreda. Ova tragedija ostavila je dubok trag u lokalnoj zajednici, ostavljajući porodicu i komšije u šoku i tuzi.

Nakon što je vest o požaru i gubicima u porodici obišla okolinu, lokalne vlasti su odmah reagovale i pružile podršku kako bi se sanirale posledice ovog tragičnog događaja. Takođe, pružena je i psihološka pomoć kako bi se zajednica nosila sa emotivnim teretom koji je usledio nakon gubitka dragocenih života.

Ova nesreća još jednom ističe važnost redovnog održavanja i provere elektroinstalacija u domovima kako bi se smanjio rizik od požara. Kvarovi na električnim sistemima mogu imati fatalne posledice, a ulaganje u preventivne mere može spasiti živote i imovinu.

U cilju podizanja svesti o prevenciji požara, lokalne vlasti su najavile pokretanje inicijative za osnivanje udruženja građana koje će se baviti edukacijom o bezbednosti u domovima, pružanjem saveta o održavanju elektroinstalacija i organizovanjem vežbi evakuacije u slučaju požara. Ovo udruženje bi imalo za cilj da doprinese sigurnijem okruženju za sve građane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading