RUSI ZAUZELI MARJINKU Snimci iz vazduha lede krv u žilama, pejsaž obavijen sivilom: Ovo je GRAD DUHOVA! (VIDEO)

Autor:

Svet

27.12.2023

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marjinka, locirana nešto manje od 30 kilometara jugozapadno od Donjecka, koja je već pod ruskom upravom, sada postaje grad duhova. Snimci iz vazduha prikazuju pejzaž obavijen sivilom, gde se oblaci stapaju s ruševinama razbacanim po tlu.

RUSI ZAUZELI MARJINKU Snimci iz vazduha lede krv u žilama, pejsaž obavijen sivilom: Ovo je GRAD DUHOVA! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock, www.profimedia.rs

Dan nakon što je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu saopštio da je Marjinka zauzeta, načelnik ukrajinskog generalštaba Valerij Zalužnji potvrdio je da grad više ne postoji.

U izjavi koja odražava težinu situacije, Zalužni je priznao da su se ukrajinski vojnici većinom povukli, ističući da su pripremljene nove linije odbrane pred gradom, koji je sada uglavnom uništen i napušten, ali i dalje zadržava strateški značaj.

Marjinka, locirana nešto manje od 30 kilometara jugozapadno od Donjecka, koja je već pod ruskom upravom, sada postaje grad duhova. Snimci iz vazduha prikazuju pejzaž obavijen sivilom, gde se oblaci stapaju s ruševinama razbacanim po tlu. Prepoznatljivi delovi stambenih zgrada su retki, dok većina objekata leži sravnjena sa zemljom.

 

 

Osvajanje Marjinke označava jedan od najznačajnijih teritorijalnih dobitaka za Rusiju od maja, kada je zauzet Bahmut.

Vladar Kremlja, Vladimir Putin, naglasio je da će kontrola nad ovim gradom, u kojem je nekada živelo oko 10.000 ljudi, omogućiti ruskim snagama da odbiju neprijateljske jedinice od Donjecka. Putin je dodao da ruske snage sada imaju priliku proširiti operacije na šire područje.

U znak odgovora na negiranje ukrajinske vojske povodom zauzimanja Marjinke, Rusija je danas emitovala sablasni video iz grada na javnoj televiziji.

Snimci iz vazduha, koji prikazuju opustošenje i uništavanje, naglašavaju razmere tragedije koja se odvija na ovim prostorima. Situacija u Marinku dodatno produbljuje tenzije između Rusije i Ukrajine, dok međunarodna zajednica pažljivo prati razvoj situacije u ovom ključnom regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading