“NE, HVALA, MADAM GENOCID”! Irci opleli po Ursuli fon der Lajen, Evropa se trese od njihove poruke

Autor:

Svet

25.12.2023

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Evropske komisije uživa nikad manju naklonost stanovnika Starog kontinenta

“NE, HVALA, MADAM GENOCID”! Irci opleli po Ursuli fon der Lajen, Evropa se trese od njihove poruke

Foto: Thierry Monasse / Polaris / Profimedia

Poslanica irske levice u Evropskom parlamentu, Kler Dali, nazvala je predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen "madam genocid" (frau genocide), zbog stava EU o izraelskoj vojnoj operaciji u Pojasu Gaze.

- A sada, 'odbrana demokratskog paketa' Komisije, koju vodi figura za koju nijedan član javnosti nikad nije glasao, koja je provela poslednja tri meseca upadajući i govoreći o stranoj politici legitimno izabranih vlada, a sve da bi navijala za genocidni režim aparthejda. Ovakvim zagovornicima demokratije poručujem: ‘Najn danke, frau genocid’ (‘ne, hvala, madam genocid’) - navela je Kler Dali na svom nalogu na platformi X.

Ona smatra da ovo priča u ime mnogih Evropljana.

Predsednica Evropske komisije uživa nikad manju popularnost na Starom kontinentu.

Prema poslednjim istraživanjima, više od 70 posto Evropljana ne podržava napade Izraela na Pojas Gaze, dok više od 60 odsto smatra da su je upravo Evropska unija ta koja bi uz Sjedinjene Američke Države morala da žustrije reaguje prema Izraelu i štaviše, povuče neke konkretne poteze prema njima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading