NASTRADAO UČENIK TOKOM URUŠENJA ŠKOLE U RUMUNIJI! Spasioci pronašli Davida (17) zatrpanog u ruševinama: Dali sve od sebe da ga spasu, nije mu bilo pomoći! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

18.12.2023

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od povređenih učenika, sedamnaestogodišnji David, koji je danas ostao zatrpan tokom urušavanja škole u Rumuniji, nažalost je izdahnuo nakon izvlačenja iz ruševina.

NASTRADAO UČENIK TOKOM URUŠENJA ŠKOLE U RUMUNIJI! Spasioci pronašli Davida (17) zatrpanog u ruševinama: Dali sve od sebe da ga spasu, nije mu bilo pomoći! (FOTO/VIDEO)

Foto: Facebook/Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Kako prenose mediji u Rumuniji, u internatu srednje škole Tamasi Aron u Odorhejulu Sekujesku, u okrugu Hargita, došlo je do nesreće koja je za posledicu imala četiri povređene osobe.

Jedna od žrtava nije izdržala

Nažalost, jedna od žrtava nije preživela. Četvrta i poslednja osoba koja je izvučena iz ruševina, izvučena je bez svesti, a potom predata medicinskim službama na dalje zbrinjavanje. Žrtva nije reagovala na reanimaciju i službe Hitne pomoći su proglasile smrt.

Vatrogasci su uspešno izvukli tri osobe, starosti između 15 i 17 godina, od kojih je jedna bila svesna, druga polusvesna, a treća je izvučena sa kardiorespiratornim zastojem, koja je reanimirana i prevezena je u bolnicu radi nastavka davanja neophodne medicinske nege.

Jedan učenik je intubiran, drugi ima tešku traumu, ali nije precizirano kakvu. Četvrta osoba, koja je podlegla povredama, izvučena je bez svesti i na licu mesta je pokušana reanimacija.

Akcija potrage i spasavanja je okončnana

Pogođena površina je oko 200 kvadratnih metara. 

Civilna zaštita Odeljenja za vanredne situacije saopštila je da su troje učenika prevezeni u bolnicu nakon izvlačenja. Šef zaštite Raed Arafat je ranije izjavio da će jedna od žrtava biti prevezena u sanitetsku jedinicu u Targu Murešu.

Prema poslednjim informacijama, akcija potrage i spasavanja je okončana i interventne snage se povlače, prenosi Blic.

Podsetimo, u internatu srednje škole Tamasi Aron u Odorhejulu Sekujesku, u okrugu Hargita u Rumuniji, došlo je do stravičnog incidenta kada se urušio deo zgrade.

Đački dom srednje škole Tamasi Aron u Odoreju Sekujesku u Rumuniji srušio se danas popodne, a spasilačke ekipe su na licu mesta.

Za sada se sumnja da je do urušavanja došlo nakon što su radnici izvodili radove na priključenju zgrade na kanalizacionu mrežu.

Ovim povodom se oglasio portparol Gradske kuće, Zorge Noemija, kojije rekao da su u dvorištu studentskog doma izvođeni radovi priključenja na kanalizacioni mrežu koji su možda uticali na konstrukciju zgrade.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading