BEZ MILOSTI! ''KINŽALI'' RASTURILI AMERIČKI ''PATRIOT'' U PARAMPARČAD! Udar izveden tokom transporta iz Nemačke: Putin bio OVDE u trenutku napada!

Autor:

Svet

15.12.2023

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom transporta kroz Ukrajinu odbrambene snage Rusije uništile su još jedan "patriot" sistem američke proizvodnje.

BEZ MILOSTI! ''KINŽALI'' RASTURILI AMERIČKI ''PATRIOT'' U PARAMPARČAD! Udar izveden tokom transporta iz Nemačke: Putin bio OVDE u trenutku napada!

Foto: Wikipedia

Ovaj put ruske snage su uništile “Patriot” sistem na granici Kijevske i Žitomirske oblasti koje su pod kontrolom Kijeva, prema izveštaju portala “Vojni pregled”.

Uništenje američkog raketnog sistema potvrdio je vojni dopisnik Jurij Podoljaka, koji je na Telegramu napisao da su ruski vojnici “kao dokaz da je rusko oružje bolje od američkog, uz pomoć tri ‘kinžala’ (hiperzvučnog raketnog kompleksa)” uništili sistem.

Rusi uništili ''Patriot'' tokom Putinove godišnje konferencije

Kao rezultat napada, uništeno je nekoliko lansera, jedna radiolokaciona stanica i komandno vozilo koji su pripadali sistemu “Patriot”, zajedno sa nekoliko desetina raketa vrednih više miliona dolara. Ovo nije prvi put da su ruske snage uništile ove sisteme. U junu, predsednik Vladimir Putin izjavio je da je uništeno pet ovakvih sistema u blizini Kijeva.

Ukrajinska strana za sada nije zvanično potvrdila jučerašnje uništenje “Patriota”, ali je predstavnik vazdušnih snaga ukrajinske vojske izjavio da su ukrajinski PVO sistemi, navodno, “oborili” jednu raketu “kinžal”.

On je, takođe, dodao da ukrajinska vojska neće govoriti o tome da li su i šta Rusi pogodili “kinžalima”, jer ne žele da odaju informacije neprijatelju.

Ukrajinski portal “Strana.ua” potvrđuje da je ruska vojska juče tokom dana primenila “kinžale” i to “prvi put za mnogo vremena”.

Nemačka predala drugi “Patriot” sistem Ukrajini

Nemačka je nedavno saopštila da je predala drugi sistem “Patriot” američke proizvodnje Oružanim snagama Ukrajine. Nakon toga, Berlin je od Vašingtona zatražio da mu se nadomesti ovaj PVO sistem novim

Podsećanja radi, Nemačka je nedavno saopštila da je predala drugi sistem “Patriot” američke proizvodnje Oružanim snagama Ukrajine. Nakon toga, Berlin je od Vašingtona zatražio da mu se nadomesti ovaj PVO sistem novim zenitnim raketnim kompleksima.

“Patriot” sistemi se danas smatraju za jedan od najnaprednijih američkih PVO sistema. Oni su raspoređeni širom sveta, a jedan takav sistem košta više od milijardu dolara, pokazuju podaci Centra za strateške i međunarodne studije. Zbog svojih specifikacija, preporuka je bila da se drže daleko od linije fronta, što je Kijev i učinio.

Međutim, kako se pokazalo, američki PVO sistemi nisu neuništivi za ruske snage, gde god oni bili. Ovo ukazuje na to da, uprkos naprednoj tehnologiji i visokim troškovima, “Patriot” sistemi nisu neprobojni i da su podložni uništenju, piše rt.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading