BITI ILI NE BITI? VAŠINGTON PUŠTA ZELENSKOG NIZ VODU: Rat u Ukrajini iscrpljuje resurse Amerike, napravili su jedini razuman izbor!

Autor:

Svet

15.12.2023

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol Pentagona Patrik Rajder je izjavio da će Vašington morati da napravi izbor između sopstvene borbene gotovosti i isporuka oružja Ukrajini, zbog iscrpljenosti sredstava za podršku Kijevu.

BITI ILI NE BITI? VAŠINGTON PUŠTA ZELENSKOG NIZ VODU: Rat u Ukrajini iscrpljuje resurse Amerike, napravili su jedini razuman izbor!

Foto: pixabay.com, shutterstock

- Na kraju ćemo morati da počnemo da donosimo odluke koje se tiču naše borbene spremnosti i sposobnosti da nastavimo da podržavamo Ukrajinu na način koji je neophodan na bojnom polju - rekao je rajder novinarima.

Rajder je dodao da SAD raspolažu sredstvima u iznosu od 4,4 milijarde dolara za pomoć Ukrajini i jednom milijardom dolara za realizaciju sopstvenih resursa.

Prethodno su republikanci u Senatu blokirali razmatranje zahteva Bele kuće za izdvajanje sredstava za Ukrajinu, Izrael i druge potrebe. Predstavnički dom takođe ne žuri da odobri odgovarajući dokument.

Republikanci traže promene u pristupima bezbednosti granica, dok je Bela kuća upozorila da je ostalo još nekoliko nedelja, posle kojih će mogućnosti pomoći Ukrajini biti iscrpljene, a nema garancija za dalju podršku, prenosi Sputnjik.

I Nemačka menja kurs

Nedavno je i Nemačka promenila kurs kada je tema isporuka oružja Ukrajini. 

Ministar odbrane Pistorijus je istakao da je Nemačka sada suočena sa činjenicom da odbrambena industrija ne može da obezbedi isporuke Kijevu u određenim oblastima u potrebnim količinama.

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus izjavio je da Nemačka nije saveznik Ukrajine i da se ne meša u okviru alijanse, izvestila je nemačka televizija ZDF.

Međutim, prema njegovim rečima, Nemačka je na drugom mestu po obimu pružanja pomoći Ukrajini, “daleko ispred drugih”. 

Ministar je dodao da je Nemačka sada suočena sa činjenicom da odbrambena industrija ne može da obezbedi isporuke u određenim oblastima u potrebnim količinama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading