PAKAO U UKRAJINI, USRED SASTANKA BACIO BOMBE NA KOLEGE! Jeziv prizor na licu mesta: Poznat motiv zašto je pomahnitali Serhij teško povredio 26 ljudi! (UZNEMIRUJUĆE)

Autor:

Svet

15.12.2023

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko minuta pre detonacije bombe u zgradi seoskog veća Keretiv, zamenik Serhij Batrin svađao sa svojim kolegama.

PAKAO U UKRAJINI, USRED SASTANKA BACIO BOMBE NA KOLEGE! Jeziv prizor na licu mesta: Poznat motiv zašto je pomahnitali Serhij teško povredio 26 ljudi! (UZNEMIRUJUĆE)

Foto: twitter/printscreen/@ClownWorld_

Zakarpatski mediji javili su da se nekoliko minuta pre detonacije bombe u zgradi seoskog veća Keretiv, zamenik Serhij Batrin (54) svađao sa svojim kolegama. Jedan od razloga za svađu bila je i namera poslanika da seoskom starešini izdvoje 50 odsto dodatka i mesečnu nagradu u visini od 100 procenata plate.

 


Batrin je izjavio da je bilo apsolutno neprihvatljivo da se to radi tokom rata u Ukrajini potkrepio svoj stav „argumentima“ u vidu granata. O tome izveštava „Zakarpattia 24“.

Novinari pretpostavljaju da je upravo ovo pitanje postalo katalizator za dalje Batrinove akcije. On je tokom preliminarnog glasanja odbio da prizna rad seoskog starešine kao zadovoljavajući.

 


- Međutim, njegove tvrdnje i argumenti protiv kolega nisu upalili - onda je jednostavno otišao i vratio se već sa granatama. Subverzivni poslanik je imao sukob sa aktuelnim šefom OTG. Poslanici su čak pokrenuli pitanje prevremenog raskida ovlašćenja načelnika Kerecke OTG Mihaila Muške - izveštava ukrajinski portal.

Novinari su skrenuli pažnju i na to da je Batrin nekoliko dana pre sednice snimio i objavio na društvenim mrežama snimak sa oštrim kritikama i iznošenjem tvrdnji na račun lokalnih zvaničnika.

Podsetimo, u eksploziji bombe, koju je detonirao političar u zgradi mesne zajednice u Kerecku u Transkarpatiji, povređeno je 26 osoba.

Ukrajinska policija je saopštila da je teško povređeno šest osoba, među kojima i napadač.

- Dojavljeno je da je jedan od zamenika u mesnoj zajednici aktivirao bombu u zgradi mesne zajednice tokom sednice - saopšteno je, preneo je Telegraf.

Ukrajinski mediji navode da je u eksploziji povređeno 26 poslanika dok se lekari bore za život Serhija Batrina koji je prema nezvaničnim informacijama i aktivirao granate.

Na snimku se vidi da je poslanik ušao na sednicu i posle nekoliko sekundi aktivirao tri granate. Takođe se vidi da niko od prisutnih nije stigao ni da reaguje pre eksplozije.

SBU istražuje eksploziju kao teroristički napad.

Teroristički čin

U pitanju je teroristički čin.

Detonacija granata u zgradi mesne zajednice kvalifikovana je kao teroristički napad, za čiju istragu je zadužena Služba bezbednosti Ukrajine (SBU), objavilo je Odeljenje za komunikacije policije Zakarpatske oblasti na Fejsbuku.

Načelnik Zakarpatske oblasne vojne uprave Viktor Nikita rekao je da je sazvan hitan regionalnih bezbednosnih službi zbog detonacije granata.

- Pokrenut je krivični postupak, utvrđuju se okolnosti zločina. Sazvan je hitan sastanak Regionalnog saveta za odbranu radi donošenja hitnih operativnih odluka - navodi se u objavi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading