KIJEV U ŠOKU, MOSKVA U NEVERICI! NEMAČKA OKRENULA DRUGI LIST: ''Ukrajina nije naš saveznik!'' (VIDEO)

Autor:

Svet

06.12.2023

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Pistorijus je istakao da je Nemačka sada suočena sa činjenicom da odbrambena industrija ne može da obezbedi isporuke Kijevu u određenim oblastima u potrebnim količinama.

KIJEV U ŠOKU, MOSKVA U NEVERICI! NEMAČKA OKRENULA DRUGI LIST: ''Ukrajina nije naš saveznik!'' (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus izjavio je da Nemačka nije saveznik Ukrajine i da se ne meša u okviru alijanse, izvestila je nemačka televizija ZDF.

Međutim, prema njegovim rečima, Nemačka je na drugom mestu po obimu pružanja pomoći Ukrajini, “daleko ispred drugih”

Ministar je dodao da je Nemačka sada suočena sa činjenicom da odbrambena industrija ne može da obezbedi isporuke u određenim oblastima u potrebnim količinama.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova reagovala je na ovu izjavu nemačkog ministra na Telegramu, napisavši da je “Pistorijus promenio cipele”.

- Borja je raspakovao potpuno nove mokasine, koje je dobio prošlog Božića i promenio cipele - dodala je Zaharova na društvenoj mreži.

Pistorijus je sugerisao da će “stvari krenuti nabolje u narednih nekoliko meseci”. Samo Nemačka će isporučiti skoro 200 hiljada granata, ali za sve je potrebno vreme i to nije pitanje političkih odluka ili finansijskih sredstava.

Prema njegovom mišljenju, jedini koji mogu da odluče da li će pregovarati ili ne su Ukrajina i Rusija. Moskva je više puta izjavljivala da vojna pomoć zapadnih zemalja ne donosi ništa dobro Ukrajini i samo produžava sukob.

U tom kontekstu, transport sa oružjem postaje legitimna meta Oružanih snaga Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading