NESVAKIDAŠNJI PRIZORI IZ BAVARSKE: Sneg potpuno paralisao Nemačku! (FOTO)

Autor:

Svet

02.12.2023

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uslovi na putevima su jako loši, obustavljen avionski i železnički saobraćaj.

NESVAKIDAŠNJI PRIZORI IZ BAVARSKE: Sneg potpuno paralisao Nemačku! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Obilne snežne padavine pogodile su jug Nemačke u petak uveče, a nastavilo je da veje i jutros, zbog čega je došlo do velikih problema na aerodromu u Minhenu.

Snežno nevreme napravilo je haos po Nemačkoj. Sneg je paralisao Minhen, obustavljen je javni prevoz, a došlo je i do otkazivanja letova.

Nastavilo je da veje i jutros, zbog čega je došlo do velikih problema na aerodromu u Minhenu, drugom najprometnijem čvorištu u zemlji.

Aerodrom je jutros saopštio da obustavlja letove do podneva, a potom su sve letove odložili sigurno do nedelje do 6 sati ujutru.

Nemačka meteorološka služba DWD prognozirala je dugotrajni sneg do subote poslepodne za veći deo Bavarske, sa mestimično očekivanim čak 30-40 centimetara snega, "od čega bi velik deo trebalo da padne tokom noći u subotu".

Većina lokalnih autobuskih i tramvajskih linija otkazane su od petka uveče, jer su uslovi na putevima jako loši.

Da je situacija na putevima opasna najbolje svedoči podatak da je Gradska vatrogasna služba Minhena na svoja vozila stavila lance.

- Stavljamo lance za sneg kako bismo što sigurnije mogli da dođemo do vas u bilo kojem trenutku - naveli su iz vatrogasne službe.

Koliko je snega napadalo u Minhenu najbolje svedoče fotografije, na kojima izgleda kao da sneg veje već danima i da ga niko ne čisti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading