PROJEKAT PROŠIRENJA NAPLATNIH STANICA U SRBIJI: JP "Putevi Srbije" značajno doprinosi poboljšanju uslova putovanja

Autor:

Vesti

30.11.2023

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proširene naplatne stanice Smederevo, Požarevac, Aleksinac i Stara Pazova.

PROJEKAT PROŠIRENJA NAPLATNIH STANICA U SRBIJI: JP "Putevi Srbije" značajno doprinosi poboljšanju uslova putovanja

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Naplatna rampa

JP "Putevi Srbije" pokrenulo je, zbog konstantnog povećanja saobraćaja u Srbiji i sve većeg učešća elektronske naplate putarine u ukupnom saobraćaju kroz naplatne stanice, Projekat proširenja 26 naplatnih stanica u Republici Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju, pored naplatne stanice Stara Pazova, koja je u proširenom kapacitetu puštena u saobraćaj 16.maja, u ovoj godini su proširene i i naplatne stanice Požarevac, Smederevo i Aleksinac.

Precizirano je da je naplatna stanica Požarevac proširena za tri nova ostrva, i da je ukupni prošireni kapacitet šest ostrva - sedam saobraćajnih traka i novi upravni objekat od 100 kvadratnih metara iznad saobraćajnih traka na nadstrešnici.

Bočna naplatna stanica Smederevo proširena je sa dva na četiri ostrva, i sa tri na pet saobraćajnih traka, a izgrađen je i novi prizemni upravni objekat od 100 kvadratnih metara.

U Aleksincu je bočna naplatna stanica proširena sa jednog na tri ostrva, četiri saobraćajne trake i novi prizemni upravni objekat od 50 kvadratnih metara.

U saopštenju se dodaje i da je na naplatnoj stanici Obrenovac završena prva faza proširenja u kojoj je ta naplatna stanica proširena za dve saobraćajne trake.

Ističe se da Projekat proširenja naplatnih stanica u Srbiji predstavlja još jednu vrednu investiciju JP "Putevi Srbije" koja će značajno doprineti poboljšanju uslova putovanja, povećati protok i brzinu prolaska vozila, dodatno povećati upotrebu elektronske naplate putarine i doprineti bezbednosti, komforu i brzini putovanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading