SVAKOG SATA PREOKRET: Lideri Hamasa iznenada pružili ruku pomirenja Izraelu, a evo ŠTA na to kažu Palestinci

Autor:

Svet

14.12.2023

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezultati najnovije ankete pokazuju da postoji trend koji niko nije očekivao

SVAKOG SATA PREOKRET: Lideri Hamasa iznenada pružili ruku pomirenja Izraelu, a evo ŠTA na to kažu Palestinci

Foto: tanjug

Palestinski centar za političko anketiranje i istraživanje (PCPSR) objavio je rezultate ankete prema kojima gotovo tri od četiri Palestinca veruju da je napad palestinske militantne grupe Hamas na Izrael 7. oktobra opravdan.

S druge strane, najnovija klima unutar samog Hamasa i njenih lidera ne prati (sada već po običaju) raspoloženje naroda koji u anketi potvrđuje da je trebalo napasti Izrael.

Rezultati ankete pokazuju i da je podrška Hamasu porasla i u Pojasu Gaze i na Zapadnoj obali, prenosi Rojters.

Agencija navodi da je 72 odsto ispitanika izjavilo da je potez Hamasa 7. oktobra bio "ispravan", a da 22 odsto smatra napad "pogrešnim", dok se ostali nisu izjasnili.

Rezultati ankete pokazuju i da je, u poređenju sa anketama pre početka rata Izraela i Hamasa, podrška Hamasu značajno porasla u Gazi, a da je sada tri puta veća na Zapadnoj Obali.

Rezultati ankete pokazali su i da 52 odsto stanovnika Pojasa Gaze i 85 odsto Palestinaca na Zapadnoj Obali, odnosno ukupno 72 odsto ispitanika, odobrava ulogu Hamasa u ratu.

Istraživanje PCRSP takođe je pokazalo da 44 odsto stanovnika Gaze kaže da ima dovoljno vode i hrane za jedan do dva dana, dok je 56 odsto njih reklo suprotno.

Gotovo dve trećine stanovnika Gaze, njih 64 odsto, reklo da da je član njihove porodice ubijen ili ranjen tokom sukoba.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading