SKANDAL O KOJEM BRUJE SVI: Majku osudili zbog ubistva ČETVORO DECE, a 20 godina kasnije dogodilo se ČUDO NAD ČUDIMA

Autor:

Svet

14.12.2023

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žena je pune dve decenije govorila svima u zatvoru ali i preko advokata da nije ubila svoju decu, ali uzalud

SKANDAL O KOJEM BRUJE SVI: Majku osudili zbog ubistva ČETVORO DECE, a 20 godina kasnije dogodilo se ČUDO NAD ČUDIMA

Foto: youtube.com/abc news in depth

Australijanka Ketlin Folbig provela je dvadeset godina u zatvoru a da nije bila kriva za ubistvo svoje četvoro dece!

Sud u ovoj državi ovih dana zvanično je poništio presudu, nakon čega su njeni advokati zatražili odštetu shodnu broju dana provedenih iza rešetaka.

Ketlin Folbig pomilovana je i oslobođena u junu ove godine na preporuku sudije Toma Bathersta koji je ponovno ispitao sve dokaze iznesene na njenom suđenju 2003. godine i utvrdio je "razumnu sumnju" u njenu krivicu.

Folbig je osuđena 2003. godine po tri točke optužnice za ubistvo i jedno ubistvo iz nehata nakon smrti njene četiri bebe od 1989. do 1999. godine.

Iako tada nije dostavljen nikakav fizički dokaz da ih je ona ubila, porota je bila uverena da su šanse da su svi umrli prirodnom smrću toliko male da mora da se radi o ubijstvu! Pojedini delovi njenog dnevnika koji je vodila takođe su protumačeni kao priznanje krivice, prenosi Index.hr.

Tek 2019. istraga je pokazala je da ne postoji razumna sumnja da je počinila zločine. Ipak, tek 2022. naučnici su otkrili prethodno nepoznat mutirani gen u njene dve ćerke koji je mogao biti koban.

Dokazi su pružili genetsko objašnjenje za smrt dece što je stvorilo razumnu sumnju u njezinu krivicu i bilo je dovoljno da uveri sudiju da preporuči pomilovanje.

Prva beba Kejleb umrla je 1989. godine, zatim Patrik 1991., Sara 1993. i Laura 1999. godine.

Prve tri smrti isprva su se pripisivale sindromu iznenadne smrti novorođenčeta (SIDS), izrazu koji se koristi kada bebe mlađe od godinu dana umru bez vidljivog razloga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading