SUD OSLOBODIO TROJICU OPTUŽENIH ZA UBISTVO NA SENJAKU: Utvrđeno da su okrivljeni pucali u nužnoj odbrani!

Autor: Republika/A.K.G/Novosti

Hronika

12.12.2023

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branioci optuženih su izrazili očekivanje da će presuda biti potvrđena u delu za ubistvo, ističući da su od početka ukazivali sudu da je u pitanju bila nužna odbrana.

SUD OSLOBODIO TROJICU OPTUŽENIH ZA UBISTVO NA SENJAKU: Utvrđeno da su okrivljeni pucali u nužnoj odbrani!

Foto: Mup, Shutterstcok

Trojica optuženih, Igor Vrević, Aleksandar Nikolić i Miloš Mišljen, oslobođeni su prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu optužbi za teško ubistvo Borivoja Simovića u saizvršilaštvu 25. juna 2020. godine u parku u Senjaku.

Sudsko veće je zaključilo da je u pitanju bila nužna odbrana, a predsedavajuća sudija Slavica Nikolić je objasnila da oštećeni mora da ima poštene namere, što u ovom slučaju nije bio slučaj. Sud će detaljnije obrazložiti ovu odluku u pisanoj presudi, a sudija Nikolić je izrazila uverenje da je presuda dobra, iako su moguće žalbe Apelacionom sudu.

Kazne za nasilje i nedozvoljeno nošenje oružja

Igor Vrević, Aleksandar Nikolić i Miloš Mišljen su oglašeni krivim i osuđeni za nasilničko ponašanje i nedozvoljeno nošenje oružja. Svaki od njih je dobio pojedinačne kazne, koje su zatim objedinjene u jedinstvenu kaznu od po tri godine zatvora.

S obzirom na to da su već proveli 34 i po meseca u pritvoru i kućnom pritvoru, oni su tu kaznu praktično već izdržali. Đorđe Antić, Simovićev prijatelj, osuđen je na godinu dana zatvora zbog nedozvoljenog nošenja oružja, ali je i on već proveo devet i po meseci u kućnom pritvoru.

Analiza sudskog veća

Sudija Slavica Nikolić je objasnila da je trojica optuženih osuđena za nasilničko ponašanje, zbog događaja koji se odigrao na javnom mestu uz remećenje javnog reda i mira, što je rezultiralo lakom povredom oštećenog Ilije Veljovića.

Takođe, Vrević i Nikolić su priznali da su imali pištolje i pucali, dok je Mišljen negirao, ali je sudsko veće ipak zaključilo da je bio uključen u ovo krivično delo, budući da je utvrđeno da je bilo pet pištolja, iz svakog je ispaljena čaura. Sudija je navela da su sva trojica optuženih već bila osuđivana, sa Mišljenom čak i za istorodno delo, ali su te okolnosti cenjene u ublaženom vidu.

Očekivanja branioca i zaključak

Branioci optuženih su izrazili očekivanje da će presuda biti potvrđena u delu za ubistvo, ističući da su od početka ukazivali sudu da je u pitanju bila nužna odbrana. Oni su takođe izrazili uverenje da će se Apelacioni sud pozabaviti ovim slučajem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading