STRAVIČNA EKSPLOZIJA U PIREJU: Oštećena stambena zgrada, lokali rastureni, paklena naprava na betonu ostavila KRATER OD 40 cm (VIDEO)

Autor:

Svet

13.12.2023

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snažna eksplozija bombe dogodila se u blizini luke Pirej, jugozapadno od Atine, oštetivši stambeni blok u kojem su se nalazile razne firme i prodavnice. Ova zgrada je već bila meta napada 2020. godine.

STRAVIČNA EKSPLOZIJA U PIREJU: Oštećena stambena zgrada, lokali rastureni, paklena naprava na betonu ostavila KRATER OD 40 cm (VIDEO)

Foto: Printcreen Youtube Protho Thema

Eksplozija se dogodila oko 1:20 ujutro, nakon što je nepoznata osoba postavila eksplozivni uređaj u metalni kontejner na ulazu zgrade u Ulici Filonos. Prema izveštajima, upotrebljena je velika količina eksploziva, koju je verovatno detonirao sporogoreći fitilj. 

 

Eksplozija je prouzrokovala veliku štetu na stambenoj zgradi koja je domaćin različitim preduzećima, uključujući osiguravajuće kompanije, špediterske firme i advokatske kancelarije, kao i prodavnicama u blizini, na udaljenosti do 300 metara. Međutim, niko nije povređen u ovom napadu. 

 

Kako prenosi ERT, prva procena policije koja je preuzela istragu, govori o velikoj količini eksploziva koji je verovatno detonirao sporogoreći fitilj sa eksplozivnom napravom za koju se veruje da je bila smeštena u metalni kontejner.

Od eksplozije bombe nešto pre 1:30 ujutru, koja je postavljena pored ulaza u prodavnicu obuće koja se nalazi u prizemlju sedmospratnice u Filonosu, nastao krater od 40 cm.

"Očigledno mi nismo bili meta", rekla je za ERT vlasnica radnje, koja je govorila o potpunom uništenju svog poslovanja.

Napominje se da se u zgradi u ulici Filonos nalaze, između ostalih, advokatske kancelarije, špedicija, osiguravajuća kuća. Prema rečima  vlasnika prodavnice obuće u prizemlju zgrade, u jednoj od prodavnica nalazi se sigurnosna kamera sa koje će policija pokušati da traži materijal koji će dovesti ih do izvršioca ili izvršilaca.

ERT je javio da, na sreć,  beskućnik koji je našao sklonište u susednoj zgradi nije povređen.

Policija je pokrenula potragu kako bi identifikovala i uhapsila počinioce.

Do sada, niko nije preuzeo odgovornost za ovu eksploziju. U prošlosti, različite militantne grupe koje se protive vladi, kao i kriminalne i iznuđivačke grupe, preuzele su odgovornost za napade na komercijalne ciljeve širom Atine.

 

Policija je blokirala pristup ulici i trenutno se nalazi na licu mesta radi prikupljanja dokaza.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading