JEMEN ISPALIO DVE RAKETE NA AMERIČKI BROD! Usledila HITNA reakcija vojske!

Autor:

Svet

27.11.2023

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posada tankera "Central park" je pozvala u pomoć i navela da su napadnuti od nepoznatog entiteta.

JEMEN ISPALIO DVE RAKETE NA AMERIČKI BROD! Usledila HITNA reakcija vojske!

Foto: Printscreen

Jemen, koji kontrolišu Hiti, ispalio je dve rakete na američki brod.

Iz Jemena, koji kontrolišu Huti, ispaljene su dve balističke rakete na američki ratni brod u Adenskom zalivu, nakon što je američka mornarica odgovorila na poziv u pomoć sa komercijalnog tankera koji su zaplenili naoružani pojedinci, saopštila je američka vojska.

Posada tankera "Central park" je pozvala u pomoć i navela da su napadnuti od nepoznatog entiteta, navodi se u saopštenju Centralne komanda SAD. USS Mason, razarač sa vođenim projektilima, i saveznički brodovi iz operativne grupe za borbu protiv piraterije koja deluje u Adenskom zalivu i kod obale Somalije, odgovorili su na poziv u pomoć i "zahtevali oslobađanje broda", prenosi Mondo.

- Nakon toga, pet naoružanih osoba iskrcalo se sa broda i pokušalo da pobegne malim čamcem", navodi se u saopštenju i dodaje da je USS Mason progonio napadače što je rezultiralo njihovom konačnom predajom. Nekoliko sati kasnije dve balističke rakete ispaljene su iz oblasti koje kontrolišu Huti u Jemenu "ka opštoj lokaciji" USS Mejson i Central park, navodi se u saopštenju - piše CNN.

Prema navodima, rakete su pale u zaliv. Kako se navodi, nije nastala nikakva šteta i nema povređenih osoba. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading