KATASTROFA U TURSKOJ: Posle STRAVIČNIH URAGANA I KIŠA, more poplavilo gradove na obali, u Antaliji HAOS (VIDEO)

Autor:

Svet

26.11.2023

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

More je nakon snažnih uragana i pljuskova poplavilo područja u velikom broju turskih gradova, a u Izmiru su spasioci pritekli u pomoć posetiocima kafića, javili su turski mediji . Pretposlednji "narandžasti" nivo ugroženosti turske vlasti su najavile za nedelju u 44 od 81 provincije, a "žuti" nivo je proglašen u još 20 provincija zbog nepovoljnih vremenskih uslova

KATASTROFA U TURSKOJ: Posle STRAVIČNIH URAGANA I KIŠA, more poplavilo gradove na obali, u Antaliji HAOS (VIDEO)

Foto: Printscreen X @TheSunnySachan

Zbog uragana u Izmiru na zapadu Turske, more se izlilo iz korita i poplavilo nekoliko oblasti, uključujući centralni Alsančak i Kordon, a trajektni letovi su otkazani. Na društvenim mrežama se objavljuju snimci poplavljenih gradskih ulica, električni skuteri ostaju pod vodom, a automobili napola poplavljeni, prenosi RIA Novosti.

 

Kako prenosi agencija IHA, u nedelju uveče spasioci u gumenom čamcu pritekli su u pomoć posetiocima kafića u Alsančaku koji su bili blokirani zbog poplava.

Seizmički dijagram - RIA Novosti, 1920, 23.11.2023.

 

U okrugu Mavišehir u Izmiru, građani su sirenama upozoreni na pretnju poplave, a neki su čak pokušali da uklone automobile sa podzemnih parkinga.

 

U Istanbulu je temperatura pala za 10 stepeni do +8, a u pojedinim predelima pada kiša.

 

Zbog uragana je na aerodromu Sabiha Gokčen u Istanbulu otkazano 15 odsto letova u nedelju, a na ostalim aerodromima se očekuju otkazi i kašnjenja.

 

U regionu Kjagitane snažan vetar odneo je krov stambene zgrade, oštećeno je nekoliko automobila, ali nema povređenih.

 

U Dalamanu, u letovalištu provinciji Mugla , očevici su primetili tornado, nakon čega su polomljena stakla na automobilima, krovovi kuća i kontejneri za smeće leteli su u vazduh, napominje agencija.

Katastrofa nije poštedela letovalište Antalija : u mnogim delovima odmarališta, drveće je iščupano iz korena, oštećeni su automobili i prodavnice, a kanali su se izlili iz korita u oblasti Kepez. Najmanje dva čamca su potonula u Manavgatu, a potopljene su i jahte u blizini centra Antalije.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading