STIGAO VRH POPLAVNOG TALASA! Izlio se Lim u Prijepolju! JEDNA SAOBRAĆAJNICA I MOST U CENTRU GRADA ZATVORENI!

Autor:

Vesti

22.11.2023

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vodostaj Lima se prati iz časa u čas, a nadležni se nadaju da je ovo vrh poplavnog talasa i da će uslediti stagnacija tokom noći i jutra.

STIGAO VRH POPLAVNOG TALASA! Izlio se Lim u Prijepolju! JEDNA SAOBRAĆAJNICA I MOST U CENTRU GRADA ZATVORENI!

Foto: TANJUG/ DRAGAN NIKOLIC/bs

Štab za vanredne situacije u Prijepolju je tokom večernjih sati bio u pripravnosti zbog izlivanja reke Lim u naselju Ivanje.

Kako je potvrdio komandant Štaba Izudin Šantić za agenciju RINA, jedna saobraćajnica u naselju je zatvorena, dok je viseći most u centru grada zatvoren iz predostrožnosti i zbog bezbednosti građana.


Vodostaj Lima se prati iz časa u čas, a nadležni se nadaju da je ovo vrh poplavnog talasa i da će uslediti stagnacija tokom noći i jutra. Međutim, meštani Brodareva, koji su u prošlosti već bili izloženi poplavama, nisu čekali da se situacija pogorša, već su se organizovali i sami izgradili odbrambeni nasip kako bi se zaštitili.

Armin Mujezinović, meštanin Brodareva, je za medije izjavio da se nadaju da će sve proći kako treba, s obzirom na to da je u Crnoj Gori vodostaj Lima u stagnaciji. On je takođe naveo da se radovi na nasipu izvode po nalogu JP "Srbijavoda" kako bi se zaštitilo naselje Jalija od eventualnog izlivanja reke i ugrožavanja domaćinstava.

Podsetimo, u prethodnim danima je izgrađen privremeni nasip koji je u najvećoj meri sprečio izlivanje Lima u ovom delu Prijepolja. Ipak, radovi na nasipu se i dalje izvode kako bi se ojačala zaštita i sprečile eventualne neprijatne situacije.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading