ĐULIJINO TELO JE NAĐENO U JARKU POKRIVENO PLASTIČNIM KESAMA Nemačka izručila UBICU, Italija je bila nema od šoka: Filipo je usmrtio KAD JE DIPLOMIRALA

Autor:

Svet

25.11.2023

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka je danas izručila Italiji Filipa Turetu, 21-godišnjaka osumnjičenog za ubistvo svoje bivše devojke Đulije Čeketin. Ova potresna priča je uzdrmala Italiju, koja se trenutno suočava s rastućim problemom rodno uvjetovanog nasilja.

ĐULIJINO TELO JE NAĐENO U JARKU POKRIVENO PLASTIČNIM KESAMA Nemačka izručila UBICU, Italija je bila nema od šoka: Filipo je usmrtio KAD JE DIPLOMIRALA

Foto: IOS / Zuma Press / Profimedia

Tureta je sleteo na aerodrom u Veneciji rano jutros, a očekuje se da će biti prebačen u zatvor u Veroni, gde će odgovarati na pitanja vezana za istragu o smrti Čeketin, prenose italijanski mediji. Čeketin (22) nestala je nakon susreta s Turetom u tržnom centru blizu Venecije samo nekoliko dana pre nego što je trebala primiti diplomu iz biomedicinskog inženjeringa.

 

Njeno telo pronađeno je 18. novembra u jarku blizu jezera u podnožju Alpa, prekriveno crnim plastičnim kesama, a prema izveštaju Gardijana, bila je izbodena više puta. Tureta je uhapšen sledećeg dana u Nemačkoj.

 

Ubistvo Čeketin izazvalo je ogorčenje i tugu širom zemlje, gde mnoge žene i dalje prijavljuju prisutnost ukorenjenih patrijarhalnih stavova. Brojne inicijative i skupovi održani su tokom poslednjih nekoliko dana kako bi se odala pošta Čeketin, a očekuje se da će danas, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, demonstranti izaći na ulice širom Italije.

 

Prema podacima italijanskog Ministarstva unutrašnjih poslova, ove godine je u Italiji ubijeno 106 žena, od kojih su 55 navodno bile žrtve partnera ili bivšeg partnera. Ovaj alarmantan podatak ukazuje na hitnost potrebe za sistemskim promenama i jačim merama protiv porodičnog nasilja u društvu.

 

Očekuje se da će izručenje Filipa Turete i nastavak istrage dodatno podstaknuti razgovor o ovoj ozbiljnoj društvenoj temi i pozvati na zajednički napor kako bi se osigurala sigurnost žena u Italiji.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading