ALBANSKA LEGENDA SE OSILILA: Na EP u Nemačkoj želim GRUPU SA SRBIJOM!

Autor:

Sport

20.11.2023

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Dajte još i Nemce i Italijane".

ALBANSKA LEGENDA SE OSILILA: Na EP u Nemačkoj želim GRUPU SA SRBIJOM!

Foto: FSS

Dragan Stojković i Igli Tare

Reprezentacija Albanije još u pretposlednjem kolu kvalifikacija obezbedila je plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

Albancima je to očigledno bio ogroman impuls samopouzdanja i uveliko su počeli da nagađaju i priželjkuju rivale u grupnoj fazi. I to kakve! Jedan od optimista u njihovom taboru jeste Igli Tare, njihov legendarni fudbaler, koji je igračku karijeru izgradio u rimskom Laciju na poziciji napadača.

Tare je inače i bivši funkcioner kluba s Olimpika gde je obavljao dužnost sportskog direktora. U razgovoru za albanske medije govorio je o željama na žrebu koji će biti održan 2. decembra u Hamburgu. On u ovim trenucima prisustvuje duelu poslednjeg kola Grupe E između Albanije i Farskih ostvra, dok u isto vreme Italija i Ukrajina biju bitku za drugo mesto u grupi C. Dvadesetak minuta pre kraja na oba duela je 0:0.

- Pre svega, želim da se Italija kvalifikuje. Želeo bih grupu Nemačke, Italije, Albanije i Srbije - rekao je Igli Tare.

Nemačka će najverovanije biti u prvom šeširu, Albanija u drugom, Italija u trećem, Srbija u četvrtom šeširu.

Od osamostaljenja Srbija je dva puta igrala protiv Albanije. Prvi duel dve selekcije 14. oktobra 2014. u Beogradu je prekinut jer su albanski navijači pustili dron. Usledile su nemile scene, pa je utakmica prekinuta i registrovana službenim rezultatom u korist Albanije Revanš 8. oktobra 2015. godine u Elbasaniju Srbija je dobila sa 2:0. Golove su postigli Aleksandar Kolarov i Adem Ljajić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading