"ORLOVI" SKUPO PLAĆAJU REMI S BUGARIMA: Verovatno su u ČETVRTOM ŠEŠIRU! Evo kada je žreb!

Autor:

Sport

19.11.2023

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završni turnir ugostiće 24 selekcije.

"ORLOVI" SKUPO PLAĆAJU REMI S BUGARIMA: Verovatno su u ČETVRTOM ŠEŠIRU! Evo kada je žreb!

Foto: Tanjug/AP

Žreb

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo, a s kim igrati u grupi saznaćemo 2. decembra oko 18 časova kada je zakazan žreb u Hamburgu.

Završni turnir ugostiće 24 selekcije podeljene u šest grupa i poslednja tri tima koja će čekirati vizu na Nemačku naredne godine biće poznati u martu kada se odigraju mečevi plej-ofa u Ligi nacija (21-26. marta 2024).

Ono što je dosad poznato jeste da će od 14. juna do 14. jula 2024. igrati: Nemačka, Belgija, Francuska, Portugalija, Škotska, Španija, Turska, Austrija, Engleska, Mađarska, Slovačka, Albanija, Danska, Holandija, Rumunija, Švajcarska i Srbija.

Sastavi šešira formiraće se samo na osnovu učinka u kvalifikacijama. U prvom šeširu igraće domaćin Nemačka i pet najbolje rangiranih pobednika kvalifikacionih grupa. U drugom je pet lošije plasiranih pobednika kvalifikacionih grupa i najbolje rangirana drugoplasirana selekcija, dok će se u trećem šeširu na žrebu naću šest drugoplasiranih selekcija, koji su na tabeli u kvalifikacijama zauzeli od drugog do sedmog mesta. U četvrtom, najslabijem šeširu, plasirane su tri najslabije rangirane drugoplasirane selekcije i tri pobednika plej-ofa u Ligi Evrope.

Srbija je pre današnjeg meča bila viđena u trećem šeširu, ali će nakon remija protiv Bugara sada verovatno pasti u četvrti kao jedna od najslabijih drugoplasiranih u kvalifikacijama! Stoga, čeka nas pakleno izvlačenje kuglica. Ipak, postoji mogućnost da "orlovi" naposletku ostanu u višem rangu, trećem šeširu, ali je potrebno da se sutra i prekosutra dogodi mnogo nerealnih rezultata.

Po trenutnoj projekciji šeširi prilikom žreba bi mogli da izgledaju ovako:

Prvi šešir: Nemačka, Portugalija, Francuska, Engleska, Španija, Belgija.

Drugi šešir: Mađarska, Danska, Turska, Albanija, Rumunija, Austrija.

Treći šešir: Škotska, Holandija, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Italija.

Četvrti šešir: Češka, Slovačka, Švajcarska i tri pobednika plej-ofa.

Od mečeva čiji će ishod uticati na konačan poredak u nedelju smo dobili loše vesti iz Bosne i Hercegovine, koja je izgubila od drugolasirane Slovačke. Pratićemo u nastavku još i Hrvatska - Jermenija, Svajcarska - Rumunija i Italija - Ukrajina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading