PUTIN POMILOVAO LJUDOŽDERA-UBICU, KOMŠIJE SE SPREMAJU DA GA LINČUJU: Još jedan monstrum na slobodi jer je ratovao u Ukrajini

Autor:

Svet

24.11.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Frižider Denisa Gorina i njegovog brata bio je pun ljudskog mesa, a u jami je nađeno devet tela

PUTIN POMILOVAO LJUDOŽDERA-UBICU, KOMŠIJE SE SPREMAJU DA GA LINČUJU: Još jedan monstrum na slobodi jer je ratovao u Ukrajini

Foto: Tanjug/AP, Printscreen

Vladimir Putin pomilovao je još jednog serijskog ubicu i ljudoždera koji je, prema ugovoru, ratovao šest meseci u Ukrajini. To je Denis Gorin (44), čiji je frižider prilikom hapšenja bio nabijen ljudskim mesom, a osuđen je jer je preklao četiri čoveka, dok za devet nije bilo dokaza.


Meštani Anive, grada na Sahalinskom ostrvu na Pacifiku, sada se spremaju za obračun s Gorinom jer misle da će on ponovo počiniti zločin. Gorinov komšija kaže da su ubijeni imali mnogo rođaka u Anivi i obližnjem Južno-Sahalinsku, glavnom gradu ostrva.


NEĆE DUGO ŽIVETI


- Neće Gorin dugo biti na slobodi. Ako vlasti ne mogu da obezbede da izdrži kaznu do kraja, onda će ga rođaci linčovati. A šta drugo mogu. Gorin će možda biti miran godinu dana, a onda će opet početi da ubija. Njegovog brata i saučesnika već su ubili u zatvoru - kaže komšija Dmitrij.


Gorinova majka i sestra ne žele da govore. Komšije kažu da je Gorin u bolnici u Južno-Sahalinsku i da je on lakše ranjen.


- Živeće, ali ne dugo. U ratu je preživeo jer takve kao on drže u jednom odredu. Ne puštaju ih među mobilisane ili profesionalne vojnike jer oni takve neljude prekolju. Ja to znam jer sam ratovao u Ukrajini kao dobrovoljac, a otpušten sam iz službe jer sam ranjen i kontuzovan. Zato mi se tresu ruke i štucam - priča Dmitrij.


Da je Gorin u vojsci, saznalo se 24. oktobra, kada je objavio fotografiju u maskirnoj uniformi. Lokalni mediji na Sahalinu odmah su podsetili da je Gorin osuđen prvi put 2003, kada su on i njegov stariji brat Evgenije priznali da su ubili poznanika i jeli njegovo meso.


- Svi su bili pijani. Evgenije je prvo pokušao da natera svoju ženu da jede ljudsko meso. Denis je to odbio, ali je brat zapretio da će ubiti i njega. Zato se Denis izvukao sa samo 10 godina, ali je odležao sedam. Vratio se u Anivu i uskoro zaklao brata kriminalca s kojim je robijao i jeo njegovo meso.


UBILI I DETE


Denis Gorin je potom dočekao i brata s robije, pa su 2012. ubili čoveka i sakrili njegovo telo u ledu reke Ljutoga, a onda počinili još jedan zločin. Nedela su im dokazana tek 2018. Pokušali su da ubiju meštanina i tako su uhapšeni. I kući je nađen frižider pun ljudskog mesa i priznali su da su pojeli noge. Pokazali su i jamu gde su zakopali žrtve. Tamo je bilo devet tela, među njima i mala devojčica, ali su osuđeni samo za ubistva koja su priznali. Denis Gorin je osuđen na 22 godine. Trebalo je da izađe na slobodu tek 2040, pa je, po ugovoru, otišao u Ukrajinu da ratuje.

BROJKA:
18
godina još trebalo da robija Denis Gorin



TAKVE KAO ON NE PUŠTAJU MEĐU MOBILISANE I PROFESIONALCE JER BI IH ONI PREKLALI, KAŽE KOMŠIJA

 


POTPISAO UGOVOR S JEVGENIJEM PRIGOŽINOM


Gorin je izašao iz zatvora tako što je potpisao ugovor s nekom privatnom vojnom kompanijom, a potom ga je produžio s ministarstvom odbrane. Zato mnogi veruju da je to bio "Vagner" Jevgenija Prigožina, poginulog u padu aviona 23. avgusta, za šta zvanična istraga još nije utvrdila razlog. Podsetimo, Prigožinu je bilo dozvoljeno da regrutuje robijaše na šest meseci u zamenu za pomilovanje. Ruski FSB bio je protiv ove mere jer je smatrao da neće moći da kontroliše masu krominalaca kada ozađu na slobodu, ali su u tom trenutku Rusiji bili neophodni robijaši, a Prigožin je tvrdio da ih je samo u Bahmutu poginulo oko 20.000.

 

Zbog učešća u borbama pušteno 17 ubica


Kako navodi portal Sibir.realii, Gorin je najmanje 17. ubica koji se na ovaj način domogao slobode. Putin potpisuje pomilovanja na dan kada robijaši sklope ugovor i ona se automatski aktiviraju po isteku. Kao što je Srpski telegraf pisao, među njima je i Nikolaj Ogolobjak, vođa tinejdžerske bande satanista koja je kod ruskog Jaroslavlja žrtvovala četvoro dece. On je odležao 15 godina robije od 20, koliko mu je izrekao sud.
Naime, U Jaroslavlju je 2006. formirana sekta satanista koja se okupljala na zapuštenom groblju, gde su postavili obrnuti krst. Dve godine kasnije ubili su četvoro jaroslavskih učenika, s ukupno 666 uboda nožem. Nad telima su čitali molitvu đavolu koju su našli na internetu, a onda su ih raskomadali. Skinuli su žrtvama skalpove, izvadili im srce i odsekli grudi, a meso su jeli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading