ZNALI SU GA KAO SIROMAHA: Meštani američkog gradića ostali u TOTALNOM ŠOKU, neugledni čuvar parka bio je čovek VELIKOG SRCA, ostavio im je 3.8 MILIONA DOLARA

Autor:

Svet

21.11.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džefri Holt bio je poznata figura u malom američkom gradu Hinsdejlu u Nju Hempširu, gde je živeo jednostavnim i skromnim životom. Često ga je moglo videti kako se vozi na kosilici, odlazi do prodavnice, ili kako stoji parkiran uz glavnu ulicu i čita novine. Međutim, iza skromnog načina života, skrivala se tajna koju su stanovnici Hinsdejla otkrili tek posle njegove smrti.

ZNALI SU GA KAO SIROMAHA: Meštani američkog gradića ostali u TOTALNOM ŠOKU, neugledni čuvar parka bio je čovek VELIKOG SRCA, ostavio im je 3.8 MILIONA DOLARA

Foto: Tanjug/AP

Holt, koji je bio čuvar parka mobilnih kućica, umro je ranije ove godine ostavivši za sobom neobičnu tajnu - bio je multimilioner.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Njegov testament sadržao je jednostavna uputstva: 3,8 miliona dolara treba ostaviti gradu Hinsdejlu za dobrobit zajednice u oblastima obrazovanja, zdravlja, rekreacije i kulture. "Mislim da niko nije imao pojma da je bio toliko uspešan", izjavio je Stiv Diorio, predsednik gradskog odbora.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Holt je bio čovek različitih interesa. Sakupljao je stotine modela automobila i vozova koji su ispunjavali njegove sobe, a takođe je sakupljao knjige o istoriji. Među njegovim omiljenim temama bile su Henri Ford i Drugi svetski rat. Takođe je imao veliku kolekciju ploča, uključujući Mocarta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Holt je ranije u životu radio kao menadžer proizvodnje u mlinu za žito koji je zatvoren u obližnjem Bratlboru u Vermontu, uložio je svoj novac. Saznao se da je jedna od prvih Holtovih ulaganja u zajednički fond bila komunikacija, to je bilo pre mobilnih telefona.

Nakon Holtove smrti, grad Hinsdejl je nasledio ogromnu sumu novca. Stanovnici su predložili različite ideje za iskoristiti novac, uključujući nadogradnju sata u gradskoj većnici, restauraciju zgrada, možda kupovinu nove mašine za brojanje glasačkih listića u čast Holta, koji je uvek vodio računa da glasa.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading