MULTIMILIONER VLADIMIR SE OBESIO, A TESTAMENT JE IZNENADA NESTAO! Ćerka Olga i sin Aleksandar sada tvrde da njegova verenica na prevaru hoće SVE PARE!

Autor:

Svet

07.11.2023

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac je za sobom ostavio ogromnu imovinu raštrkanu širom Evrope - uključujući prava na vilu vrednu 12 miliona funti u Sariju gde je živeo sa svojom verenicom Brigitom Morinom (42) i njihovom decom

MULTIMILIONER VLADIMIR SE OBESIO, A TESTAMENT JE IZNENADA NESTAO! Ćerka Olga i sin Aleksandar sada tvrde da njegova verenica na prevaru hoće SVE PARE!

Foto: youtube.com/dailymail printscreen

Saga oko nasledstva ruskog oligarha Vladimira Ščerbakova (56) kao da nema kraja. Multimilioner iz Rusije pronađen je 2017. godine obešen u Belgiji, nakon što je izbegao izručenje Rusiji dok je Kremlj istraživao njegov slučaj zbog prevare.

Ščerbakov je za sobom ostavio ogromnu imovinu raštrkanu širom Evrope - uključujući prava na vilu vrednu 12 miliona funti u Sariju gde je živeo sa svojom verenicom Brigitom Morinom (42) i njihovom decom, prenosi Daily mail.

S druge strane, njegova deca iz prvog braka, ćerka Olga Ščerbakova (34) i sin Aleksandar Ščerbakov (25) tvrde da je otac sve ostavio njima jer ih je voleo najviše na svetu.

Zbog ozbiljno zakomplikovane priče oko nasledstva, na sud su s jedne strane dospeli njegova verenica Brigita Morina, a s druge, deca. Ko će na kraju profitirati od smrti Vladimira Ščerbokova?

Oligarh, koji je toliko voleo Veliku Britaniju da je počeo da 'gleda ragbi i pije pivo', napravio je konačan testament dok je živeo u Engleskoj 2015.

U njemu je ostavio skoro svu svoju imovinu, uključujući englesku vilu, tadašnjoj verenici pre nego što su se razišli. Testament je od tada nestao, a njegova odrasla deca iz braka sa bivšom ženom Elenom Ščerbakovom tvrde da je njihov otac verovatno “pocepao“ testament kada je pobegao u Belgiju.

Olga Ščerbakova (34) i Aleksandar Ščerbakov (25) tvrde da je želeo da podeli svoje masovno bogatstvo sa njima.

Tokom sudskog postupka, braća i sestre su tvrdili da njihov otac nikada nije ispunio svoje obećanje da će oženiti gospođu Morinu i da je živeo stotinama kilometara daleko od nje u vreme svoje smrti.

Republika

Foto: pixabay.com

 

Morinini advokati tvrdili su da je on samo nestao u Belgiji - koju je navodno nazvao "zatvorom" - jer je želeo da izbegne ekstradiciju Rusiji tokom krivične istrage.

- Vladimir Ščerbakov je voleo svoju decu (sa gospođom Morinom) i očajnički je želeo da bude sa njima. Veze sa njima bile su jake. Čekao je dan kada će im se moći vratiti - rekao je njegov i Morinin advokat Hodž Malek sutkinji Bejkon.

- Bio je integrisan u život običnog Britanca. Bio je član nekoliko prestižnih klubova, veliki obožavalac naše pokojne kraljice - dodao je on.

Vladimir Ščerbokov pobegao je u Belgiju 2016. da bi izbegao ekstradiciju, nakon što je protiv njega podneta krivična prijava.

Tužbu je podneo Andrej Lugovoj, bivši agent ruskih službi bezbednosti i poslanik u ruskoj Dumi, za koga je Evropski sud za ljudska prava utvrdio da je ubio Aleksandra Litvinjenka.

Oligarh je bio prestravljen da su njegovi razgovori prisluškivani, što je dovelo do toga da koristi samo šifrovane oblike komunikacije.

Krivična istraga je na kraju obustavljena, ali do tada je Vladimir umro, jer je pronađen obešen u Belgiji 2017. godine.

Sumirajući slučaj Brigite Morine nakon dugotrajnog suđenja na Višem sudu, njeni advokati su tvrdili da deca pokušavaju da odugovlače spor kako bi jurila očevo bogatstvo u inostranstvu.

Vladimirov advokat rekao je na poslednjem imovinskom ročištu da je Ščerbakov bio veoma zabrinut za bezbednost Brigite Morine i njihove dece.

- Vladimir se uplašio, želeo je da zaštiti Morinu. Imao je jasnu nameru da se vrati u Englesku nakon što ruska krivična istraga bude formalno prekinuta, kako bi se ponovo pridružio Brigiti i njihovoj deci u mestu gde su imali svoje domove... gde su imali staložen život. Želeo je da pobegne iz Belgije što je brže mogao. On je to jasno video kao zatvor. Samo je želeo da se vrati životu koji je napravio u Engleskoj - rekao je Malek.

Vladimirova ćerka Olga Ščerbakova negirala je da je bila umešana u nestanak testamenta svog oca ili pokušaj iznude od njega.

Olga je takođe naglasila da čisto sumnja da je njen otac želeo da išta ostavi Brigiti Morini a naročito ne veruje u to da je on toliko voleo Englesku da je želeo da tamo provede ostatak života.

- Njegova jedina motivacija za preseljenje u Englesku i Belgiju bila je zasnovana na šemi izbegavanja poreza. Izgubili smo oca u tragičnim i morbidnim okolnostima. Stojimo i borimo se za jedina prava koja su nam ostala. Umorni smo od cele stvari. Ovo je pravna noćna mora. Morina želi svu imovinu od njega, a to neće moći da dobije - rekla je Olga Ščerbakova.

Dvonedeljno suđenje se sada bliži kraju, a sutkinja Bejkon doneće odluku nakon toga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading