"NEMA GORIVA ZA VODU ILI BOLNICE": Kanalizacija se izlila ulicama Rafe u Gazi, oglasio se UN

Autor: Tanjug

Svet

16.11.2023

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnik UN je ranije upozorio da će nestašica goriva dovesti do toga.

"NEMA GORIVA ZA VODU ILI BOLNICE": Kanalizacija se izlila ulicama Rafe u Gazi, oglasio se UN

Foto: Tanjug/AP

Kanalizacija se izlila ulicama grada Rafa u Pojasu Gaze, pošto je nestalo goriva koje služi da pokrene kanalizacione pumpe, saopštio je danas direktor agencije UN za pomoć palestinskim izbeglicama na Bliskom Istoku Tomas Vajt.

- Kanalizacija teče ulicama Rafe jer su sve kanalizacione pumpe ostale bez goriva - napisao je Vajt na svom nalogu na mreži Iks.

On je ranije upozorio da će nestašica goriva dovesti do toga, kao i do prestanka rada pumpi za vodu, kao i opreme za prečišćavanje otpadnih voda.

- U Rafi su svih 10 bunara prestali da pumpaju vodu, a to su jedini izvori vode u gradu. Zašto? Nema goriva. Fabrika za desalinizaciju u Kan Junisu prestala je da radi, jer nema goriva. Otpadne vode se ne ispumpavaju u Rafi, jer su sve tri prestale sa radom pošto nema goriva - rekao je Vajt.

Istakao je da je oko 23.027 litara goriva stiglo iz Egipta, ali da su izraelske vlasti ograničile njegovu upotrebu, odnosno da se sme koristiti samo za transport pomoći preko prelaza Rafa.

- Nema goriva za vodu ili bolnice. To je svega devet odsto onoga što nam je potrebno na dnevnom nivou kako bismo nastavili da spasavamo živote - istakao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading