BAZA HAMASA ZAISTA JE U BOLNICI? Sa PROZORA BOLNIČKIH SOBA pucano na Izraelce! Evo kako su oni reagovali

Autor:

Svet

13.11.2023

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čini se da Izrael nije uzalud danima unazad upozoravao svet da se pripadnici Hamasa zaista kriju po bolnici Al Kuds u kojoj svakako ima i pacijenata kao i beba

BAZA HAMASA ZAISTA JE U BOLNICI? Sa PROZORA BOLNIČKIH SOBA pucano na Izraelce! Evo kako su oni reagovali

Foto: Tanjug/AP

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su njeni vojnici ubili pripadnike terorističke ćelije koja je navodno otvorila vatru na njih iz bolnice Al Kuds u gradu Gazi.

Prema IDF, pripadnici navodne terorističke ćelije otvorili su vatru na trupe 188. oklopne brigade iz lakog naoružanja, u trenucima dok su bili "među civilima na ulazu u bolnicu", prenosi Tajms of Izrael.

IDF kaže da su njene trupe, uz vazdušnu podršku, uzvratile vatru na operativce Hamasa, ubivši njih 21, i da tokom razmene vatre nijedan izraelski vojnik nije povređen, ali daje oštećen jedan tenk.

Usred razmene vatre, IDF kaže da su civili viđeni kako napuštaju bolnicu, a drugi operativci su izašli iz susednih zgrada i sakrili se među njima da napadnu izraelske snage.

Nakon što su otvorili vatru na vojnike, IDF tvrdi da su pripadnici Hamasa navodno pobegli nazad u bolnicu.

- Ovaj incident je još jedan primer Hamasove kontinuirane zloupotrebe civilnih struktura, uključujući bolnice, za izvođenje napada - saopštio je IDF.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading