UHVAĆEN LAV KOJI JE POBEGAO IZ CIRKUSA: Okončana drama u Rimu, zver NESMETANO ŠETALA ULICAMA (VIDEO)

Autor:

Svet

12.11.2023

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadležne vlasti su uspele da uhvate lava koji je pobegao iz lokalnog cirkusa blizu Rima i lutao ulicama grada Ladispoli nekoliko sati.

UHVAĆEN LAV KOJI JE POBEGAO IZ CIRKUSA: Okončana drama u Rimu, zver NESMETANO ŠETALA ULICAMA (VIDEO)

Foto: Printscreen X @DisasterTrackHQ

Gradonačelnik Alesandro Grando, koji upravlja gradom od oko 40.000 stanovnika, izrazio je nadu da će ovaj događaj probuditi savest i učiniti da se prekine eksploatacija životinja u cirkusima.
 

Prema rečima gradonačelnika, sugrađanima je u subotu uveče savetovano da ne napuštaju svoje domove dok policija i osoblje cirkusa ne uhvate lava. Videosnimci koji su se pojavili u italijanskim medijima, a čija autentičnost nije potvrđena, prikazuju odraslog lava kako šeta pustim ulicama noću.

 

Nakon više od pet sati potrage, Grando je objavio na svom Fejsbuk profilu da je "lav uspavan i uhvaćen". On je naglasio da će se sada za životinju pobrinuti osoblje cirkusa i zahvalio je hitnim službama i volonterima na pomoći tokom ovih sati velike zabrinutosti.

 

"Ova epizoda bi trebalo da probudi savest i da nas navede da konačno prekinemo sa eksploatacijom životinja u cirkusima", napisao je Grando u svojoj objavi.

S obzirom na mogućnost da stanovnici podnesu tužbe, gradonačelnik je istakao da on nije odobrio dolazak cirkusa sa lavovima u grad, ali da nema ovlašćenja da to spreči.

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Tagovi

Komentari (0)

Loading