NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO! Nemačka PROMENILA politiku prema migrantima, evo šta se sada MENJA

Autor:

Svet

07.11.2023

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Olafa Šolca promenila je kurs

NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO! Nemačka PROMENILA politiku prema migrantima, evo šta se sada MENJA

Foto: MUP Srbije

Kancelar Nemačke Olaf Šolc pristao je nakon razgovora sa premijerima 16 nemačkih pokrajina, na pooštravanje migrantske politike i izdvajanje dodatnog novca za izbeglice.

Šolcova vlada je pristala na mere kojima će migranti lakše biti deportovani, a zemlja za njih biti manje atraktivna destinacija, što je u suprotnosti s politikom "otvorenih vrata" bivše premijerke Angele Merkel, napominje Rojters.

Sastanak u Berlinu bio je usmeren ka tome da se od pokrajinskih premijera dobije podrška za ovakve poteze, kao i da se uvaže žalbe lokalnih vlasti zbog preopterećenosti lokalnih budžeta i infrastrukture.

Kao rezultat, Šolcova vlada pristala je da plati pokrajinama i opštinama 7.500 evra po izbeglici, počev od sledeće godine, kao i da unapred plati 1,75 milijardi evra u prvoj polovini 2024. godine.

Evropska unija nastoji da revidira pravila azila i migracija evropskog bloka u cilju smanjenja sve većeg broja ilegalnih migranata, dok neke zemlje članice pokušavaju da sklope sopstvene dogovore sa Rimom, najavljujući da će izgraditi prihvatne centre u Albaniji za smeštaj migranata koji morskim putem pokušavaju da dođu u Italiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading