JOŠ JEDNA AKCIJA MUP-A: Pronađeno 77 migranata, municija i oprema za krijumčarenje, uhapšena organizovana grupa

Autor:

Hronika

05.11.2023

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomoćnik direktora policije, general policije Dejan Luković, izjavio je večeras da je u nastavku akcije koju Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovodi na suzbijanju iregularnih migracija pronađeno 77 migranata.

JOŠ JEDNA AKCIJA MUP-A: Pronađeno 77 migranata, municija i oprema za krijumčarenje, uhapšena organizovana grupa

Foto: MUP RS

Luković je istakao da su u ovu akciju uključeni svi resursi i sve jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, kao što su Žandarmerija, Specijalna antiteroristička jedinica, Antiteroristička grupa Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata, Uprava za tehniku, Uprava kriminalističke policije, Uprava granične policije i Uprava saobraćajne policije.

U nastavku akcije, pronađeno je 18 komada municije različitog kalibra, dva noža, četiri mobilna telefona i dva laptopa. Sve ovo će biti predmet dalje obrade. Luković je naglasio da su svi na svoj način dali doprinos kako bi se ovaj zadatak izvršio do kraja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja sa daljim radom i trenutno je u toku jedna opsežna akcija. Pre sat vremena pronađeno je jedno lice koje je povezano sa jednom organizovanom grupom krijumčara. Ono će biti predmet dalje obrade, a istovremeno se nastavlja rad na lociranju ostalih grupa koje se bave ovim nedozvoljenim radnjama.

Tokom dana, pronađena su i dva migranta u jednom objektu koji je pružao usluge smeštaja. Vlasnici tog objekta, jedna porodica, biće procesuirani u skladu sa zakonom. Luković je naglasio da se nastavlja rad na suzbijanju ilegalnih migracija i da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti sa sprovođenjem akcija i dalje.

U međuvremenu, na granici sa Izraelom, pripadnici Hamasa su uhvatili taoce, što se može videti na uznemirujućim snimcima iz pojasa Gaze. Ova situacija dodatno ukazuje na važnost i ozbiljnost borbe protiv ilegalnih migracija i krijumčarenja ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading