SVAKO KO NAPADNE JEVREJE U NEMAČKOJ, NAPADA SVE NAS! Kancelar Šolc apeluje na građane zbog antisemitskih napada

Autor:

Svet

05.11.2023

20:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački kancelar Olaf Šolc je u intervjuu za ''Manhajmer morgen'' apelovao na nemačke građane da štite Jevreje od antisemitskih incidenta.

SVAKO KO NAPADNE JEVREJE U NEMAČKOJ, NAPADA SVE NAS! Kancelar Šolc apeluje na građane zbog antisemitskih napada

Foto: Tanjug/AP

 On je istakao da je to pitanje moralne hrabrosti i da svako ko napadne Jevreje u Nemačkoj zapravo napada sve nas.

Šolc je naglasio da je odgovornost države da zaštiti jevrejske institucije i da se neće tolerisati antisemitizam. On je podsetio da Nemačka ima jasan zakon koji zabranjuje paljenje izraelskih zastava, proslavljanje smrti nevinih ljudi i uzvikivanje antisemitskih slogana.

Nemački kancelar je naglasio da su organi za sprovođenje zakona u obavezi da kazne kršenja ovog zakona i da se ne sme dozvoliti da se antisemitizam širi u Nemačkoj. On je istakao da je to zločin koji mora biti strogo kažnjen.

U poslednje vreme, sve više se povećava broj antisemitskih incidenata u Nemačkoj, što je izazvalo zabrinutost kod nemačkih vlasti. Zato je Šolc uputio apel građanima da se bore protiv ovog zla i da ne dozvole da se ponovi strašna istorija nacističkog režima.

Jedan od najvećih izazova u borbi protiv antisemitizma je informisanje i edukacija građana o ovom problemu. Nemačka vlada sprovodi brojne programe i kampanje kako bi se podigla svest o značaju borbe protiv ovog zla i kako bi se stvorilo društvo koje je otvoreno, tolerantno i poštovanje prema svim ljudskim pravima.

Nemački kancelar je istakao da je ovo pitanje od velikog značaja za celo društvo i da se mora zajedno raditi na rešavanju ovog problema. Samo tako će se moći garantovati sigurnost i zaštita svim građanima, bez obzira na njihovu versku ili nacionalnu pripadnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading