TRAMP ILI BAJDEN! Amerikance već trese predizborna groznica! EVO KO IMA PREDNOST U PET VEOMA VAŽNIH DRŽAVA!

Autor:

Svet

05.11.2023

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje 59 odsto birača reklo je da više veruje Trampu u ekonomiji. Napominje se da su birači takođe preferirali Trampa (77 godina) nego Bajdena po pitanju imigracije, nacionalne bezbednosti i izraelsko-palestinskog sukoba.

TRAMP ILI BAJDEN! Amerikance već trese predizborna groznica! EVO KO IMA PREDNOST U PET VEOMA VAŽNIH DRŽAVA!

Foto: Tanjug/AP, Pixabay.com

Bivši američki lider Donald Tramp je ispred sadašnjeg predsednika Džoa Bajdena u podršci glasača na izborima 2024. u pet od šest „sving“ američkih država, prema anketi koju je sproveo Njujork tajms u saradnji sa Američkim koledžom u Sijeni.

- Bajden gubi od Trampa, njegovog najverovatnijeg republikanskog rivala, tri do deset procentnih poena među registrovanim biračima u Arizoni, Džordžiji, Mičigenu, Nevadi i Pensilvaniji... Bajden vodi ispred Trampa samo u Viskonsinu, za dva procentna poena - navodi novina.

Izdanje ove države naziva ključnim za određivanje pobednika u predsedničkoj trci 2024. godine, jer, prema njenoj oceni, tamo ima najviše neodlučnih birača, a nivo popularnosti kandidata obe velike stranke je približno jednak.

Najmanje 59 odsto birača reklo je da više veruje Trampu u ekonomiji, navodi Njujork tajms. Napominje se da su birači takođe preferirali Trampa (77 godina) nego Bajdena po pitanju imigracije, nacionalne bezbednosti i izraelsko-palestinskog sukoba.

- Prema anketi, 71 odsto birača je reklo da je Džo Bajden "prestar" da bi bio efikasan predsednik. Samo 19 odsto Trampovih pristalica, i 39 odsto biračkog tela generalno je mislio da je prestar da bi upravljao državom - naglašava publikacija, citirajući podatke ankete.

Prema pisanju lista, istraživanje je sprovedeno telefonom među 3.662 Amerikanca u Arizoni, Džordžiji, Mičigenu, Nevadi, Pensilvaniji i Viskonsinu od 22. oktobra do 3. novembra. Ukupna margina greške ankete je procenjena na oko 1,8 procentnih poena, ali margina greške za svaku državu je između 4,4 i 4,8 procentnih poena.

Predsednički izbori u SAD zakazani su za novembar 2024. Tramp je u novembru 2022. najavio da će ući u trku za predsednika. Bajden je takođe zvanično objavio u aprilu da se kandiduje za drugi mandat kako bi „završio ono što je započeo“ i pokrenuo veb stranicu kampanje. Ako uspe da bude ponovo izabran, na početku svog drugog predsedničkog mandata imaće 82 godine.

(Republika/Novosti)

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading