OVAJ PAR SE UDAVIO U PODZEMNOM LIFTU! Komšije pokušavale da ih spasu: Umrli su na našim rukama, nismo mogli da otvorimo vrata

Autor:

Svet

05.11.2023

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragična smrt mladog para u izraelskom gradu Tel Avivu potresla je njihovu porodicu, prijatelje i komšije, ali i širu javnost. Din Šošani i Stav Harari, oboje 25 godina, izgubili su živote u podzemnom liftu nakon što su se zarobili u njemu tokom poplave u januaru 2020. godine.

OVAJ PAR SE UDAVIO U PODZEMNOM LIFTU! Komšije pokušavale da ih spasu: Umrli su na našim rukama, nismo mogli da otvorimo vrata

Foto: društvene mreže


Kako su preneli lokalni mediji, mladi par je očajnički pokušavao da izađe iz lifta koji se nalazio u podzemnom parkingu njihove zgrade u južnom Tel Avivu. Vrata su se zaključala zbog kvara na struji izazvanog poplavom koja je započela da se sliva u podrum. Očevici su čuli kako se par "muči da izađe", ali nisu mogli da im pomognu.

Hitne službe su bile preopterećene brojnim pozivima zbog poplava, pa je poziv za pomoć stanovnika zgrade propušten čak 16 puta. Stanar Eli je izjavio da su "ovi ljudi umrli u našim rukama" i da su čuli kako se par bori da izađe, ali nisu uspeli da otvore vrata lifta. Spasiocima je trebalo više od pola sata da stignu na lice mesta, ali je bilo prekasno. Din i Stav su proglašeni mrtvim nakon što su hitno prebačeni u bolnicu.

Porodica Šošani je istakla da je infrastruktura zgrade loše održavana i da za smrt para krive "zločinački nemar". Brat Dinovog partnera Amit se oglasio na Fejsbuku izražavajući svoju tugu zbog gubitka najstarije sestre koju je opisao kao "svetlo porodice".

 

 


Izraelski premijer Benjamin Netanjahu naredio je reviziju kako je došlo do ovog tragičnog događaja i kako se mogu sprečiti slični u budućnosti. Vatrogasna i spasilačka služba je izdala upozorenje da se tokom poplava izbegava korišćenje liftova zbog rizika od kratkog spoja.

Ova tužna priča nas podseća na važnost redovnog održavanja infrastrukture i preventivnih mera kako bi se sprečile tragedije poput ove. Želimo porodici i prijateljima preminulog para da pronađu snagu i utehu u ovim teškim trenucima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading