BORBA ZA SVAKI GLAS NA IZBORIMA: Bajden pravi VELIKI ZAOKRET prema muslimanima u SAD koji ne podržavaju Izrael

Autor:

Svet

02.11.2023

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD dobio je pre nekoliko dana izveštaj o reakcijama javnog mnjenja na podršku SAD Izraelu u ratu i ti rezultati nisu dobri po njega

BORBA ZA SVAKI GLAS NA IZBORIMA: Bajden pravi VELIKI ZAOKRET prema muslimanima u SAD koji ne podržavaju Izrael

Foto: Tanjug-AP

Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena razviće prvu nacionalnu strategiju za borbu protiv islamofobije, saopštila je Bela kuća.

Kako je navela portparolka Bele kuće Katrin Žan-Pjer, u inicijativu će biti uključeni i kongresmeni, grupe za zastupanje i drugi lideri zajednica kako bi, predvođeni Savetom za unutrašnju politiku i Savetom za nacionalnu bezbednost, razvili strategiju za suprotstavljanje "pošasti islamofobije i mržnje u svim njenim oblicima“.

- Predsednik, potpredsednik i cela naša administracija nastaviće da rade na tome da osiguraju da svaki Amerikanac ima slobodu da živi svoj život bezbedno i bez straha za to kako se mole, u šta veruju i ko su - objasnila je Žan-Pjer u saopštenju objavljenom na sajtu Bele kuće, prenosi Tanjug.

Mnogi vodeći mediji širom sveta naglašavaju kako je nova nacionalna strategija Džoa Bajdena zapravo samo veliki ustupak prema muslimanskom delu stanovništva SAD.

Ono je indirektno najavilo da zbog podrške Amerike Izraelu u ratu sa Hamasom neće glasati za Bajdena na predsedničkim izborima 2024. godine što bi moglo da ga osujeti u pokušaju da dođe do novog mandata u Beloj kući.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading