STIGLI AMERIČKI KOMANDOSI! Izraelci dobili OGROMNO pojačanje, a evo zašto su ZAISTA DOŠLI

Autor:

Svet

01.11.2023

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu slučajno došli na lice mesta, poslati su da urade samo jednu stvar

STIGLI AMERIČKI KOMANDOSI! Izraelci dobili OGROMNO pojačanje, a evo zašto su ZAISTA DOŠLI

Foto: youtube.com/austen alexander

Američki komandosi na terenu u Izraelu pomažu u lociranju više od 200 talaca koje su kidnapovali pripadnici Hamasa iz Pojasa Gaze tokom prekograničnog napada 7. oktobra, izjavio je pomoćnik ministra odbrane SAD Kristofer Majer.

Aktivno pomažemo Izraelcima da urade niz stvari, rekao je Majer na konferenciji u Vašingtonu, prenosi Njujork tajms.

On je saopštio da je glavni zadatak američkih specijalnih snaga da pomognu Izraelu da identifikuje taoce, uključujući i one koji su državljani SAD.

Majer je odbio da saopšti koliko je američkih snaga za specijalne operacije trenutno u Izraelu.

Drugi američki zvaničnici izjavili su za Njujork tajms da je Ministarstvo odbrane SAD poslalo nekoliko desetina komandosa poslednjih dana, pored malog tima koji je bio u Izraelu 7. oktobra i sprovodio ranije zakazanu obuku.

Zvaničnici, koji su govorili pod uslovom anonimnosti, rekli su da će se komandosi pridružiti pripadnicima FBI, Stejt departmenta i drugim stručnjacima američke vlade za oslobađanje talaca, u konsultacijama sa izraelskim kolegama.

Snagama specijalnih operacija SAD nisu dodeljene nikakve borbene uloge u Izraelu, ali se one konsultuju sa izraelskim kolegama o složenim zadacima koji slede u budućnosti u Pojasu Gaze, izjavio je Majer.

U razgovorima sa izraelskim kolegom, ministar odbrane SAD Lojd Ostin je naglasio potrebu za pažljivim razmatranjem načina na koji izraelske snage sprovode kopnenu operaciju u Pojasu Gaze, gde Hamas poseduje složenu mrežu tunela ispod gusto naseljenih oblasti.

“Radićemo sa njima koliko god je to moguće, kako bismo im pomogli savetima o tim vrstama aktivnosti”, rekao je Majer.

Nekoliko zapadnih zemalja tajno je premestilo male timove svojih specijalnih snaga bliže Izraelu, da pomognu u bilo kojoj potencijalnoj operaciji spasavanja i da budu u blizini, u slučaju evakuacije velikih razmera svojih građana iz Izraela ili Libana, navodi Njujork tajms.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading